Welkom in de watersector vind-traineesWelkom in de watersector 2008 - All rights reserved.http://nationaalwatertraineeship.nl/nlWerken aan de toekomst. Dat is waar het om gaat bij het Nationaal Watertraineeship. Jouw toekomstinfo@nationaalwatertraineeship.nlWelkom in de watersector vind-traineeshttp://nationaalwatertraineeship.nl/http://nationaalwatertraineeship.nl/layouts/images/print_logo.pngTrainee Duurzaamheid en (water)resiliencehttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424532WO,

Casper is een zeer ambitieuze starter met een grote gedrevenheid om bij te dragen aan duurzaamheid en klimaatadaptatie. Na zijn Bachelor Communicatie heeft Casper zich gespecialiseerd in ethische vraagstukken (master Filosofie) en de Master Global Business and Sustainability, waarbinnen hij zijn praktische kant kon toepassen.

Gedurende deze studie heeft Casper veel 'management-skills' ontwikkeld, zoals het nemen van leiderschap en teamdynamica. In zijn toekomstige baan vindt Casper samenwerking belangrijk en een 'open sfeer'.

Hij wilt graag een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Bijvoorbeeld door het 'resilient' maken van (water)systemen.
Een overheidsinstantie heeft zijn voorkeur, of een (commercieel) bedirjf met een sterke maatschappelijke focus.

Casper is rustig en stressbestendig. In teamverband bewaart hij overzicht en is goed in time-management.
Casper komt altijd zijn afspraken na.

Casper werkt bij voorkeur in regio Amsterdam met een maximale reisafstand van een uur.
Hij beschikt over een rijbewijs.

, Watertraineeship, Rotterdam
Trainee Technische Bedrijfskunde en Duurzaamheidhttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424415HBO / WO,

Reinier heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Tijdens zijn stages bij ziekenhuizen kwam hij terecht in de gezondheidswereld en hier werd zijn interesse gewekt om met de pre-master Gezondheidswetenschappen te starten. Hij heeft gekozen om hier mee stoppen, omdat hij de praktische kant miste op de universiteit. In de afgelopen jaren heeft Reinier daarnaast als docent binnen zijn opleiding gewerkt.

Nu is Reinier op zoek naar een functie waarbij hij hij bijdraagt aan een duurzame samenleving door zijn technisch bedrijfskundige kennis in te zetten. Hij ziet er naar uit om zich te verdiepen binnen de watersector. Hij werkt graag aan projecten in een een aansturende of operationele rol. Ook werkt hij graag samen met anderen. Bij voorkeur werkt Reinier bij een nonprofit organisatie.

Reinier is een verbinder en weet van aanpakken. Hij zoekt een baan op reisafstand van Den Haag en heeft een opzegtermijn van 3 maanden (tot de zomer).

, Watertraineeship, Den Haag
Trainee circulaire economie en duurzaamheidhttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424422WO,

Jordi heeft Deltamanagement gestudeerd aan de HZ university of Applied Sciences. Tijdens zijn studie heeft hij o.a. stage gelopen bij de Provincie Zeeland, waar hij heeft gekeken naar de meerwaarde van een geopark in het Schelde Delta gebied.

Jordi is op zoek naar een baan waar bijvoorbeeld thema's als circulaire economie en duurzaamheid centraal staan. Hij houdt van projectmatig werken en ziet zichzelf in een functie als assistent projectleider of adviseur. Hij heeft een licht voorkeur voor een overheidsinstatie. Qua werkzaamheden is hij liever niet te technisch bezig.

Jordi is een sociale, stressbestendige kandidaat met een goed luisterend oor. Hij ziet er naar uit binnen het NWT in groepsverband te werken, te ontdekken waar hij zich in wil specialiseren en te leren van de onderlinge feedback. Jordi heeft een opzegtermijn van 1 - 2 maand en zoekt een baan op reisafstand vanaf Breskens (Zeeland).

, Watertraineeship, Breskens
Trainee Aquatische ecoloog en Biologiehttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424429WO,

Jelle heeft de HBO opleiding Kust en Zee management aan Van Hall Larenstein gevolgd met een minor in Noorwegen en een major op het gebied van mariene biologie. Hij heeft stage gelopen op het gebied van vispassages en levenscyclus onderzoek naar haring in de Noord- en Waddenzee.

Jelle ambieert een baan als aquatisch ecoloog, waarbij de monitoring van vissen hem erg aanspreekt. Hij zoekt afwisselend werk, waarbij hij zowel binnen als buiten aan het werk is. Een informeel en open werksfeer vindt hij prettig.

Jelle is rustig, flexibel en makkelijk in de omgang.Hij kiest heel bewust voor deelname aan het Nationaal Watertraineeship om van anderen te leren en zijn plek in het werkende leven te vinden. Jelle is per direct beschikbaar en zoekt een baan in Midden of Noord Nederland.

, Watertraineeship, Leeuwarden
Trainee Mens en Omgevinghttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424449HBO,

Tom heeft de HBO studie Integrated Coastal Zone Management aan van Hall Larenstein gedaan met een minor op het gebied van Conflict Management aan Hanzen Hogeschool te Groningen. Tom heeft tijdens zijn stages ervaring opgedaan met vispassages, regelgeving rondom koraal en procestechnische werkzaamheden bij het Wetterskip.

Tom heeft na zijn studie geen passende baan kunnen vinden en heeft ervaring opgedaan als manager van een kaaswinkel in Amsterdam. Hij mist een baan waarin hij met zijn inhoudelijk kennis vanuit zijn studie aan de slag kan en wil dit via het Nationaal Watertraineeship bewerkstelligen. Hij ambieert een functie waarin mens en omgeving samen komt. Hij ziet zichzelf in een rol als bruggenbouwer en verbinder. Functies als omgevingsmanager, beleidsmedewerker op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid vindt hij interessant.

Tom brengt een brede blik, hij is sociaal en communicatief vaardig. Hij is geinteresseerd, kan goed luisteren en is creatief. Tom is in overleg snel beschikbaar en zoekt een baan in Noord-Holland.

, Watertraineeship, Alkmaar
Trainee Innovatie en Biologiehttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424483WO,

Pleuni heeft een master Bio Inspired Innovation behaald aan de Universiteit Utrecht. Deze master richt zich op de natuur als inspiratie voor technische toepassingen, zowel op product- als procesniveau. Tijdens haar studie heeft ze o.a. onderzoek gedaan naar de toepassing van schimmelmaterialen. Pleuni ziet het NWT als een mooie overgangen tussen studeren en werken. Ook wil ze graag de mogelijkheden binnen de watersector leren kennen.

Pleuni wil graag aan de slag met innovatieve projecten binnen Research & Development. Toepassingsgericht onderzoek op bijvoorbeeld  biomimicry, duurzaamheid en bioplastics spreekt haar aan. Ze heeft hierbij geen sterke voorkeur qua organisatie.

Pleuni is een kandidate met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze is ook erg accuraat en kan goed overzicht houden over het geheel.

Pleuni is per direct beschikbaar, is bereid te verhuizen en zoekt een baan in midden Nederland.

, Watertraineeship, Utrecht
Trainee Water, Natuur en Kaderrichtlijn Waterhttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424508HBO,

Simone heeft de bachelor Biologie aan de VU in Amsterdam gevolgd en daarna de master Biologie met als specialisatie Conservation and Systems Ecology aan de Wageningen Universiteit. Bij haar master thesis bij het oude Imares heeft ze ervaring opgedaan met data analyses. Simone heeft na haar studie werkervaring opgedaan bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier met de Kaderrichtlijn Water. Ook hier heeft ze ervaring opgedaan met data analyses en gebiedsbeschrijvingen. Dit project is inmiddels afgerond.

Simone ambieert een functie op het gebied van water en natuur. De Kaderrichtlijn Water en drinkwater zijn onderwerpen die ze interessant vindt. Ze zoekt afwisseling in haar werk, ze werkt graag in een team en wil een bijdrage aan de natuur leveren.

Simone kan goed zelfstandig werken, ze is een doorzetter en werkt zorgvuldig. Ze kiest voor een trainee functie via het Nationaal Watertraineeship om aan haar zelfvertrouwen te werken en haar plek te vinden binnen de watersector. Simone is snel beschikbaar en zoekt een baan in Noord-Holland. Ze is in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

, Watertraineeship, Alkmaar
Trainee Ecologie en Duurzaamheidhttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424391HBO,

Jos is een communicatie en daadkrachtige starter met veel interesse voor de watersector. Vanuit zijn MBO opleiding Watermanagement heeft hij de studie HBO Aquatische Ecotechnologie in Zeeland afgerond.
Zijn interesse voor water is breed. Graag werkt hij aan ecologische thema's, waarin milieu en duurzaamheid centraal staan.

Jos neemt zijn creativiteit graag mee in zijn baan en vindt technische werkzaamheden leuk (zoals het ontwerp van een buitenruimte).

Jos is gemotiveerd en werkt hard. Hij werkt het liefst in een open en sociale organisatie waar samenwerking belangrijk is.

Jos is per direct beschikbaar en te verhuizen. Hij beschikt over een auto.

, Junior, Heeze
Trainee Waterkwaliteit en Ecologiehttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424551WO,

Miriam is een enthousiaste marine ecoloog met een brede blik die graag haar steentje bijdraagt aan een duurzame wereld. Vanuit haar studie (mariene) Biologie is haar interesse voor water(kwaliteit) en ecologie gegroeid. Ze gaat graag met deze thema's aan de slag binnen de watersector in Nederland waar ze analytische werkzaamheden combineert met beleid.

Vanuit haar binnen- en buitenlandervaring heeft Miriam al de nodige praktijkkennis. Bij Dunea heeft Miriam met veel enthousiasme, in samenwerking met verschillende waterschappen, aan een analyse en toepassing van de Kaderrichtlijn Water gewerkt.

Miriam staat open om te leren en samen te werken. In groepsverband brengt zij enthousiasme en weet haar collega's altijd te motiveren. Ook kan zij een sturende rol op zich nemen.

Miriam is per direct beschikbaar en zoekt een functie in de Randstad, zij woont in Utrecht. Miriam beschikt over een rijbewijs, geen auto.

, Watertraineeship, Utrecht
Trainee Beleid, Politiek en Duurzaamheidhttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424364WO,

Nando heeft Geschiedenis (gespecialiseerd in Internationale Betrekkingen) gestudeerd en kwam tijdens zijn stage bij Wetlands International voor het eerst in de watersector terecht. Hij heeft toen onderzoek gedaan naar de invloed van de private sector op waterschaarste in Oost-Afrika. Na zijn studie heeft hij anderhalf jaar gewerkt bij Cross Your Borders, een organisatie die scholieren door projecten over grenzen heen laat kijken.

Nando zou graag aan de slag gaan met beleid in de watersector. Ook wil hij graag meer inzicht vergaren in de politieke aspecten en belangen die hierbij spelen. Qua thema's is hij graag bezig met de transitie naar duurzaamheid en working with nature. Ook omgevingsmanagement spreekt hem aan.

Nando is een sociale, analytische en flexibele kandidaat. Door het Nationaal Watertraineeship hoopt hij meer inzicht te krijgen in de watersector en te leren verschillende invalshoeken van de medetrainees. Nando is per direct beschikbaar, beschikt over een rijbewijs en is bereid te verhuizen in een straal van een uur vanaf Nijmegen.

, Watertraineeship, Midden Nederland
NIEUW - Trainee Mariene Ecologie, Communicatie en Educatiehttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424299WO,

Jennifer is een open en extraverte kandidaat die weet hoe ze moet samenwerken. Ze wist al vroeg dat ze marien ecoloog wilde worden, daarom heeft ze een master Aquaculture & Marine Resource Management gevolgd na haar bachelor Toegepaste Biologie. Haar focus lag op de fundamentele kennis over duurzaam gebruik van aquatische bronnen, watersystemen, de ecologie rondom terrestrische en aquatische restoratie projecten, chemische stressoren en statistische analyses.

Voor Jennifer is het heel belangrijk dat ze gaat werken op een plek waar zij veel verschillende rollen kan aannemen en werkt aan diverse projecten. Dit zou bijvoorbeeld bij een adviesbureau kunnen zijn in een onderzoekende rol of een adviserende rol op het gebied van de mariene en/of aquatische ecologie en waterkwaliteit. Ook zet ze graag haar educatieve én communicatieve vaardigheden in en wil ze deze verder ontwikkelen.

Jennifer is per direct beschikbaar. Ze woont in Wageningen en werkt bij voorkeur in deze regio. Voor de juiste baan is ze bereid om te verhuizen naar de omgeving Noord Brabant, Gelderland, Zeeland en Noord Limburg.

, Watertraineeship, Midden Nederland
NIEUW - Trainee Watergovernance, Lobby en Rechthttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424288WO,

Bastiaan ervaarde al jong het belang van watermanagement, doordat hij o.a. in Bangladesh heeft gewoond. Hij heeft de bachelor Recht behaald en daarna gekozen voor de master Globalisation and Law aan de Universiteit Maastricht. Tijdens zijn stage bij de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur, Maleisië heeft hij een passie ontwikkeld voor de watersector.

Bastiaan zoekt een functie waar hij zijn communicatieve talent in kan zetten. Lobby'en, governance en duidelijk communiceren van slimme wateroplossingen spreekt hem aan.

Bastiaan maakt makkelijk contact, is een verbinder, analytisch en sterk in anderen overtuigen. Hij kiest voor Nationaal Watertraineeship om zich verder te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen in deze belangrijke en relevante (water)sector. Hij is per direct beschikbaar, heeft een rijbewijs en is bereid te verhuizen (bij voorkeur binnen de Randstad).

, Watertraineeship, Den Haag
NIEUW - trainee Bestuurskunde en Klimaatadaptatiehttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424308WO,

Violette heeft de bachelor Sociale Geografie en Planologie in Utrecht afgerond en daarna de master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens haar bachelor heeft ze het honoursprogramma gevolgd, met hierin extra aandacht voor persoonlijke ontwikkeling in combinatie met aanvullende inhoudelijke vakken en projecten. Tijdens haar master thesis heeft ze zich bezig gehouden met het Marker Wadden project vanuit Rijkswaterstaat en Deltares met name gericht op governance.

Violette ambieert een functie op het gebied van wetgeving en governance. Inhoudelijk spreken onder andere klimaatadaptatie en RO vraagstukken haar erg aan. Ze wil graag meer ervaring en kennis op doen binnen de water- en bodemsector. Een informele werksfeer past goed bij haar. Daarnaast werkt ze graag samen met veel verschillende (inhoudelijke) achtergronden en kennisgebieden.

Violette omschrijft zichzelf als hardwerkend, leergierig, gedisciplineerd en communicatief vaardig. Ze werkt graag samen. Werkt bij voorkeur regio Randstad.

, Watertraineeship, Amersfoort
Trainee Hydrologie, GIS en Stedelijk Waterhttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424044WO,

Bart heeft de Bachelor Bodem, Water en Atmosfeer gedaan en vervolgens de Master Earth and Environment aan de Wageningen Universiteit. Hij heeft o.a. stage gelopen bij Acacia Water, waar hij heeft meegewerkt aan de kalibratie van een nieuwe bodemvochtsensor.

Bart zoekt een functie waarbij hij kan modelleren en/of werken met GIS (niet de nadruk op programmeren). Ook een adviesfunctie spreekt hem aan. Thema's als extreme neerslag en droogte, stedelijk water, hydrologie en klimaatverandering vindt hij interessant.

Bart is een analytische sterke en bedachtzame kandidaat, die graag verbinding zoekt met anderen. Hij kiest voor het Nationaal Watertraineeship om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn binnen de watersector en om ervaringen te delen met andere starters. Bart is in overleg beschikbaar en zoekt een baan op reisafstand vanaf Wageningen of Limburg.

, Watertraineeship, Zuid Nederland
Trainee Grondwater, Wateroverlast en Droogtehttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/423816Midden, West, WO,

Xaverio heeft de bachelor Delfstofproductie in Suriname gevolgd en afgerond. De water problematiek in Suriname heeft ervoor gezorgd dat hij verder wil gaan studeren om in de toekomst zijn kennis in zijn thuisland te kunnen inzetten. Xaverio heeft gekozen voor de master Hydrologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij heeft stage gelopen bij Acacia Water op het gebied van veenoxidatie in Flevoland.

Xaverio ambieert een baan op het gebied van grondwater, wateroverlast en droogte. Hij brengt interesse in én basiskennis van modelleren mee. Hij wil zich ontwikkelen tot een allround hydroloog. Goede begeleiding in zijn nieuwe functie vindt hij belangrijk.

Xaverio is een praktische denker, hij kan problemen vereenvoudigen en denken in oplossingen. Hij kiest voor deelname aan het Nationaal Watertraineeship om de Nederlandse watersector beter te leren kennen en aandacht te kunnen besteden aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Dit is nog weinig aan bod gekomen tijdens zijn studies. Hij is per direct beschikbaar en zoekt een baan op bereisbare afstand van Amsterdam.

, Watertraineeship, 1 - 1,5 uur reizen vanaf Amsterdam
Per juli 2019 beschikbaar - Trainee Milieu en Klimaatveranderinghttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424307WO,

Vera heeft de bachelor Sociale Geografie, Planologie en Milieukunde gedaan en heeft zich tijdens haar master gespecialiseerd in zowel Cities, Water & Climate Change en in Educatie Aardijkskunde. Ze heeft haar onderzoek gedaan bij Deltares, waar ze gekeken heeft naar pilotprojecten en hoe voorkomen kan worden dat deze in de kast belanden. Naast haar studie doet Vera ook op hoog (nationaal) niveau aan atletiek.

Vera zoekt naar een functie waar de stedelijke omgeving en klimaat centraal staat. Vooral de interactie tussen verschillende factoren hierbij vindt ze interessant. Ze vindt afwisseling en een praktische insteek in haar werk belangrijk. Ook wil ze graag een baan die te combineren is met de topsport.

Vera is leergierig, gestructureerd en tactvol. Ook is ze helder in presentatie en communicatie (zowel in Nederlands als Engels). Ze kiest voor het Nationaal Watertraineeship om meer inzicht te krijgen in wat ze kan en wil. Vera is per juli 2019 direct beschikbaar en wil maximaal driekwartier reizen.

, Watertraineeship, Nijmegen
Trainee Klimaatadaptatie, Water en Natuurhttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424559Midden, Noord, Oost, West, WO,

Esmeralda is een bedachtzame, ambitieuze en leergierige jongedame met een kritische blik. Tijdens haar bachelor Bos- en Natuurbeheer heeft ze haar thesis geschreven over koolstofopslag op groene daken. Tijdens de master studie Climate Studies met als specialisatie Integraal Waterbeheer aan de Wageningen Universiteit ging haar thesis over natuurlijke oplossingen voor kustbescherming in het Waddengebied. Ook heeft ze stage gelopen bij Waterschap Vechtstromen, waar ze zich als medewerker strategie en omgeving heeft bezig gehouden met water, klimaat en natuur vraagstukken, zoals Building with Nature. Haar voornaamste taak was het vinden van mogelijke BwN maatregelen voor de inrichting van een nevengeul van de Vecht.

Een functie binnen de onderwerpen klimaatadaptatie, water en natuur spreekt haar erg aan. Een adviserende en/of uitvoerende rol past haar goed. Zij ziet graag resultaat uit haar eigen werk. Dit komt voort uit haar kwaliteit om resultaat- en doelgericht te werk te gaan. Esmeralda haalt energie uit samenwerking en pakt in teamverband analytische taken van nature op. Ook heeft zij naast de inhoud ook oog voor het groepsproces, en draagt hier zorg voor.

Esmeralda kiest voor deelname aan het Nationaal Watertraineeship zodat ze inzicht kan krijgen in waar haar kracht ligt en dit meer te delen/laten zien. Esmeralda is per direct beschikbaar. Haar voorkeur gaat uit naar een baan in de omgeving van Wageningen, lukt dit niet, dan is ze bereid te verhuizen.

, Watertraineeship, Bij voorkeur op 1 uur reizen vanaf Wageningen, and
Trainee Watertechnologie, Stedelijk water, Afvalwater en Industriewaterhttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/423723Midden, Oost, West, Zuid, WO,

Max heeft een indrukwekkende studie carriere achter de rug. Via VMBO en HAVO heeft hij zich via de HBO studie Civiele Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam opgewerkt naar de master Watermanagement aan de TU Delft. Hij heeft zich hier gespecialiseerd in Sanitary Technology. Door dit studiepad heeft Max veel stage ervaring op kunnen doen, onder andere bij Waternet, Witteveen+Bos en Evides. Hij heeft kennis opgedaan van waterzuivering, grondwaterkwaliteit en terugwinning.

Max ambieert een innovatieve functie, waar duurzaamheid een belangrijke peiler is. Watertechnologie, stedelijk water, afvalwater en industriewater spreken hem erg aan. Een link met circulaire economie vindt hij erg interessant.

Max omschrijft zichzelf als bedachtzaam, zorgvuldig, analytisch en communicatief vaardig. Hij kiest bewust voor deelname aan het Nationaal Watertraineeship om te leren van zijn mede-trainees en met een frisse, open blik naar de watersector in alle breedte te kijken. Max is per direct beschikbaar en zoekt een baan op 1 uur reizen vanaf Utrecht.

, Watertraineeship, Utrecht - 1 uur reizen
Trainee Industriewater en Aquatische Ecotechnologiehttp://nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/401038Zuid, HBO,

Een vriendelijke kandidaat, die na haar HBO studie Aquatische Ecotechnologie aan de Hogeschool Zeeland op zoek is naar haar eerste baan. Tijdens haar stages heeft de kandidaat ervaring opgedaan met communicatie & educatie en op het gebied van industriewater en nutriëntenverwijdering.

Ze ambieert een technische functie, waar praktijk en onderzoek worden gecombineerd. Water recycling en hergebruik van het oppervlaktewater spreekt haar erg aan. De link met inrichting van het gebied vindt ze ook erg leuk. Ze ziet zichzelf als projectmedewerker bij een overheidsorganisatie werken.

De kandidaat is creatief en praktisch ingesteld. Ze voelt zich prettig in een informele werksfeer. Ze is oplossings- en resultaatgericht.

, Junior, Vianen