De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Deelnemers WaterTraineevanStart maken kennis via Zoom


 

WaterTraineevanStart is terug!

Na het overweldigende succes van WaterTraineevanStart dit voorjaar, is deze week een nieuwe campagne gelanceerd om aankomende trainees in watersector aan een uitdagende baan te helpen. Via Zoom maakten de trainees afgelopen woensdag kennis met elkaar en met het programmabureau.

In het voorjaar vonden een drietal trainees in een mum van tijd een baan tijdens de grootschalige campagne die breed werd uitgemeten op sociale media. In de Coronatijd waarin veel digitaal gebeurt, kon deze campagne wel een extra impuls gebruiken, zo was de gedachte. Deze zomer gaan maar liefst vijftien trainees onder meer via persoonlijke vlogs volgers meenemen in hun zoektocht. Het doel? Allemaal een baan voor 9 oktober.

Tweetal al aan de bak


Dat klinkt misschien ambitieus, maar het startschot was nog niet gelost of twee trainees hadden al een baan. Jorris Langemeijer en Joost van Dijk konden tijdens de kennismaking tot hun eigen verbazing meedelen dat ze beiden aan de slag gaan bij Waterschap Aa en Maas in Den Bosch. Voor de aankomende trainees was de sessie ook gelijk een kennismaking met Zoom, waar de starters in hun werk ongetwijfeld nog veel mee te maken gaan krijgen.

Van studentenkamer tot hotelkamer in Spanje schakelden deelnemers in om hun ambities te delen en om meer te horen over WaterTraineesvanStart. Openingsvraag was: Wat trekt je aan in de watersector en wat kom je brengen tijdens campagne? “Water kan het verschil maken tussen leven en dood heb ik in het buitenland gezien. Daar wil ik meer over leren”, vertelt Marco Schoenmakers uit Amsterdam. “Ik acteer ook graag en vind het niet erg om in de spotlight te staan, dus hopelijk kan ik dat in deze campagne inzetten.”

Ieder zijn eigen bijdrage

Voor de trainees met minder acteerervaring is veel ruimte voor tips over hoe ze zichzelf beter kunnen presenteren. Iedereen zal op zijn eigen manier een bijdrage leveren in de campagne, ook de deelnemers die al een baan hebben. Bijvoorbeeld door berichten en vlogs zoveel mogelijk te liken en delen op sociale media. Margot Kwee heeft een passie voor duurzaamheid en hoopt zich verder te specialiseren via de watersector. Haar bijdrage? “Ik denk dat eerlijkheid mijn kracht is.” Dat kon op bijval rekenen van Matthijs van Eeuwijk die deze zomer ook nog zijn scriptie in de hydrologie hoopt te verdedigen.

Uitkomsten delen op het Deltacongres

Vrijwel iedereen gaf aan het traineeship te willen volgen om zich te blijven ontwikkelen. Deze zomer kunnen de aankomende trainees bij wijze van vingeroefening zich buigen over een tweetal projecten.  In samenwerking met Wetskills zijn met verschillende opdrachtgevers twee challenges uitgedacht over actuele thema’s: een project over droogte (Unie van Waterschappen) en over klimaatadaptatie (Rioned). Jaap Feil: “Net als WaterTraineevanStart moeten de projecten ook een funfactor hebben, maar het zijn serieuze onderwerpen en de resultaten mogen jullie delen op het Deltacongres in november.”


WaterTraineevanStart k...overzichtNIEUW: Informatiebijee...


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.