De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Een goed gesprek met Prof van Loosdrecht

Prof. Van Loosdrecht

Verslag route 66 - Mark van Loosdrecht
Delft, maandagochtend 9 uur.

Prof. Van Loosdrecht is net terug van een buitenland reis, een van de mooie dingen aan zijn functie. Hij vindt het echter ook belangrijk om tijd te hebben en te maken om dit soort gesprekken aan te gaan, vandaar dat ik 1,5 uur de tijd heb gekregen om hem alles te vragen wat ik maar bedenk.

Na zijn studie en promotie traject bij Wageningen universiteit is hij op de technische universiteit delft beland en dat bevalt hem zo goed dat hij nooit de verleiding heeft gehad om weg te gaan.

Begrijpelijk, wie zou er niet samen willen werken met top universiteiten uit de hele wereld, hordes promovendi begeleiden, ‘award winning' onderzoek uitvoeren en een gewilde partner zijn voor bedrijven en overheden?

Mark is een pionier, een innovatie en intelligente denker, kritisch op wat hij hoort en ziet en zo bepaalt hij zijn eigen koers. Dit heeft hem, en de watersector, al veel gebracht. In dit gesprek hebben we vooral gepraat over innovatie. Over de rol van fundamenteel onderzoek, hoe je iets van het lab de praktijk in brengt, hoe individuelen belangen kunnen schuren, en waarom de Nederlandse watersector goed is in innoveren. Ik leer dat innoveren net als voetbal is, je maakt geen doelpunten maar je creëert een situatie waarin doelpunten mogelijk zijn.

Met een kritische blik bespreekt hij nog even verschillende innovaties op de Nederlandse markt, waarom de een wel succes lijkt te hebben en de ander niet. Er is gelukkig nog net wat tijd om even snel in het lab te kijken, maar voor ik het in de gaten hebben zijn de 1,5 uur voorbij. Het was een interessante ochtend en ik hoop in de toekomst vaker de gelegenheid te hebben om met hem in gesprek te gaan.


Ontdek de innovatieve ...overzichtOnze trainees in beeld...


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.