De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Project Droogte WaterTraineeVanStart Zomer2020

Morgen presenteren de #WaterTraineesVanStart hun projecten rondom Droogte en Piekbuien. Watertrainees Shawnee en Marco vertellen hieronder meer over hun rol tijdens het droogteproject en hoe ze hun ervaringen kunnen toepassen bij hun toekomstige werkgever!

De ervaringen van Shawnee & Marco

“Na zeven weken is het project ‘droogte’ in de afrondende fase aanbeland. In de afgelopen weken heb ik samen met zeven andere trainees verschillende stakeholders geïnterviewd op het gebied van droogte. Met deze stakeholders en een aantal deskundigen hebben we bepaald wat de belangrijke indicatoren zijn om de droogte in kaart te brengen in Nederland.

Tijdens deze laatste fase in het project ben ik veel bezig geweest met het visualiseren van de resultaten en het verwerken van de interviews tot een concept-website. Tijdens dit project heb ik weer gemerkt hoe leuk ik het vind om vraagstukken van verschillende kanten te bekijken en een nieuw computerprogramma te leren kennen. Tijdens mijn studie heb ik me ook gefocust op het werken met computermodellen en het zoeken naar integrale, duurzame en ecologisch verantwoorde oplossingen op het gebied van waterveiligheid. Nu ik ben afgestudeerd, ben ik ook opzoek naar een leuke werkgever die mij kan uitdagen met deze technische vraagstukken!” -Shawnee

“Tijdens het droogteproject sprak ik met een vertegenwoordiger van een bank en een vertegenwoordiger van de binnenvaart. Aan deze sectoren denk je niet meteen bij de aanpak van droogte, maar ook zij hebben indirect te maken met de gevolgen van het langdurig uitblijven van neerslag. Tegelijkertijd vormen ze een belangrijke schakel bij aanpassen aan de droogte, de bank door bij het verstrekken van kapitaal in gesprek te gaan over het aanleggen van waterbuffers, de binnenvaart door de schepen geschikter te maken voor laagwater. Door dit project heb ik een helderder beeld gekregen hoe verschillende partijen bij kunnen dragen één van de oplossingsrichtingen, wat de komende jaren zeker gaat helpen in mijn werk!”
-Marco


Kom je ook?


Interesse in wat onze trainees bezig heeft gehouden de afgelopen periode? Kom naar het online Kennisevent 2 oktober en kijk mee naar hun verhaal. Aanmelden kan door te mailen naar info@natuurlijktalent.nl. Het volledige programma vind je hier.

Je bent natuurlijk ook welkom als je interesse hebt om zelf een Watertrainee te worden! Meld je dan ook aan bij: info@natuurlijktalent.nl met de vermelding van je reden om bij te wonen.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Tot vrijdag.


Eind WaterTraineeVanSt...overzichtProgramma Kennisevent ...


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.