De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Start nieuwe projecten

Start projecten

Nu de traineegroepen steeds groter worden komen er ook steeds meer verschillende projecten waar de trainees aan kunnen deelnemen. Zo zijn er in januari 2017 maar liefst dertien verschillende traineeprojecten van start gegaan. Onder andere bij de Unie van Waterschappen, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Dunea, Waternet, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Vallei en Veluwe, MWH Global, Brabant Water en Waterschap de Dommel. Alle projecten zullen 7 april 's morgens gepresenteerd worden bij Waternet.

Een aantal projectideeën om alvast een voorproefje te geven van de projecten:

Bij Waternet zullen de trainees een project uitvoeren over nieuwe sanitatie en hoe de kennis hierover bij Waternet elders in de wereld bij metropolen in transitie toegepast kan worden. Trainees bij het project van Waterschap de Dommel gaan op verschillende manieren de bewustwording van privacywetgeving te verhogen. Tenslotte zullen een aantal trainees bij Brabant Water zich richten op het doelmatig meten van bestrijdingsmiddelen in ondiep grondwater. Binnenkort zullen weer alle projecten zich presenteren op de website.


AgendaoverzichtTerugblik op 2016


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.