De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Update Watertraineesvanstart zomer2020

UPDATE: Het gaat goed met de Watertraineesvanstart van zomer2020!Marjel

Marjel is voordat zij gestart is met het traineeship al aan de slag gegaan binnen de sector! Op projectbasis, samen met de andere WaterTraineeVanStart deelnemers, werkt zij aan een Droogte Dashboard die via indicatoren en stakeholders droogte in de watersector in kaart brengt. Hoe cool is dat?! Een tipje van de sluier hieronder:

"Ik heb me met name bezig gehouden met het inventariseren van de gevolgen van droogte voor de door ons benaderde stakeholders. Om dat te doen ben ik samen met mijn mede trainees ik gesprek gegaan met een bank, een boswachter, een mengvoeder fabrikant en een branchevereniging voor ondernemers in grondstofgebruik. Vier heel verschillende partijen, met verschillende ervaringen en belangen. Ieder van deze partijen heeft zich flexibel heeft moeten opstellen om met de (positieve of negatieve) gevolgen van droogte om te gaan - al wordt droogte gezien als één van de vele factoren die bepalend zijn voor het handelen in de verschillende sectoren. Ik ben benieuwd of, en vooral hoe de sectoren zich in de toekomst verder zullen aanpassen aan vaker terugkerende perioden van droogte. Hopelijk kan ik daar een bijdrage aan leveren!"

Samen met de andere WaterTrainees presenteert Marjel het Dashboard tijdens ons kennisevent op 2 oktober. Benieuwd? We zien jullie graag op 2 oktober! Aanmelden kan via: info@natuurlijktalent.nl


Luc


Kennen jullie Luc nog? Luc is sinds kort gestart bij de Unie van Waterschappen in Den Haag! Als een vis in het water en vol goede energie is Luc op dit moment aan het verkennen en ontdekken op zijn nieuwe werkplek:

“Dankzij het Nationaal Watertraineeship zit ik helemaal op mijn plek bij de Unie van Waterschappen! Hier ga ik dit jaar onderzoeken hoe de bedrijfsvergelijkingen nog slimmer en bruikbaarder kunnen worden voor de waterschappen.”

 

Margot

Margot Kwee heeft ook haar eerste maand bij Dunea achter de rug? Hoe is het haar vergaan? Lees hier meer:

“Per 1 september ben ik aan de slag gegaan als Trainee Strategische Omgevingsmanagent/Corporate Strategie. De eerste weken staan in het teken van de organisatie leren kennen. Ik ben in Scheveningen geweest, waar een gedeelte van Dunea's drinkwater wordt opslagen onder duinen, in Bergambacht, waar een van de productie faciliteiten is gevestigd, en elke dag zit ik vol van cafeïne door alle kennismakingskoffietjes die ik houd met mensen uit de gehele organisatie. Ondertussen heb ik al bijgedragen aan de strategiedag en de nationale Kraanwaterdag, en langzaam maar zeker wordt het duidelijk met welke inhoudelijke dossiers ik me bezig ga houden komende tijd. Een tipje van de sluier: het (mee)helpen implementeren van de nieuwe koers, ondersteunen bij dossiers als vergunningen, ondergrondse infrastructuur, RES & warmtevisies en nog veel meer. Ik kijk enorm uit naar de komende maanden en wat er komen gaat.”


Programma Kennisevent ...overzichtWatertrainees extra in...


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.