De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Trainee Iris

Werk met jouw talent

Stan van den Bosch

Werk met talent

Kwaliteit gegarandeerd

In ons bestand hebben we uitsluitend ‘high potentials' die gedreven zijn om een spetterende start te maken in de watersector. Hieraan ligt een strenge selectieprocedure ten grondslag.

Onze selectieprocedure ziet er als volgt uit:

1. Selectiegesprek

Alleen kandidaten voor wie we concreet toekomst zien binnen het Nationaal Watertraineeship, nodigen we uit voor een selectiegesprek. Tijdens het gesprek beoordelen wij iedere kandidaat aan de hand van competentiegerichte vragen, ambitie in persoonlijke ontwikkeling en een open houding in de watersector.

2. Teamroltest en competenties

Voorafgaand aan het gesprek doet elke kandidaat een teamroltest. Ook brengen we de competenties in beeld. Wat wil de kandidaat ontwikkelen tijdens zijn traineeship? Wat ziet de kandidaat als zijn talent en toegevoegde waarde?

3. Referenten

Elke kandidaat moet twee referenten aanleveren. Deze kunnen door een toekomstige opdrachtgever worden benaderd voor meer informatie over de kandidaat.

4. Selectieochtend en proeftraining

Wie de eerste ronde door komt, doet mee aan een selectieochtend en een proeftraining. Daarin leert de kandidaat meer over het traineeprogramma en beoordelen wij samen met een van de trainers of een traineeship inderdaad bij de kandidaat past. Naar aanleiding hiervan komt een kandidaat in onze kandidaat traineepool.

5. Professionele match

De match tussen kandidaat en potentiële werkgever wordt gemaakt door HR-professionals die dit werk dagelijks doen.

6. U beslist

Uiteindelijk beslis jij uiteraard zelf of een kandidaat geschikt is voor jouw organisatie. Hiervoor kunt je één of twee gesprekken en eventueel een assessment (laten) afnemen.

Uw werknemer als trainee

Wellicht heb je al een talent in huis. In dat geval kun je hem of haar ook laten meedoen aan het Nationaal Watertraineeship, en maken we graag kennis. We nodigen hem of haar uit voor een selectiegesprek en een selectieochtend, zodat we erachter kunnen komen of er een match is.

> De voordelen
Lees hier de voordelen voor organisaties om deel te nemen aan het NWT.

> Kwaliteit gegarandeerd
Wij leveren graag kwaliteit en doen hier veel voor. Lees hier hoe wij dat aanpakken.

> Werkwijze
Aansluiten bij het NWT is eenvoudig. Lees hier over onze werkwijze voor een vruchtbare en langdurige samenwerking.

> Huidige deelnemers
Bekijk hier bij welke opdrachtgevers onze trainees momenteel actief zijn.

> Vind kandidaten
Is een van deze geselecteerde kandidaten de trainee voor jouw organisatie? Neem contact op!

> Traineewerkplek regelen
Heb je een mogelijke traineefunctie? Of zie je het NWT als kans voor een jonge collega? Laat het weten en we nemen contact op voor de mogelijkheden en voorwaarden.