De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Trainee Iris

Werk met jouw talent

Stan van den Bosch

Werk met talent

Werkwijze

We selecteren een aantal kandidaten die in onze ogen een aanvulling voor jouw organisatie kunnen zijn. Vervolgens geef je aan welke kandidaten je wilt uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.
Je kunt ook zelf een werknemer voordragen voor een traineeship. Die kandidaat verwelkomen we graag voor een selectiegesprek.

We richten ons bij het werven van trainees op de 'high potentials'; jonge afgestudeerden met veel ambitie en enthousiasme voor de watersector. Dit zorgt ervoor dat u een jonge, zeer gemotiveerde werknemer aanneemt die niet alleen over veel actuele, op hbo of universiteit opgedane kennis beschikt, maar ook de nodige extra's meebrengt.

Jullie wens, onze uitdaging

We komen langs om jou en de organisatie te leren kennen. We geloven dat dit de slagingskans van het traineeship aanzienlijk vergroot. Kennen we jullie verwachtingen? Dan stellen we een functieprofiel op voor de te werven trainee. Hierbij spelen harde criteria een rol (zoals opleiding en ervaring), maar ook de sociale vaardigheden en ambities.

Selectie

Op basis van het profiel maken wij een voorselectie van de voorgeselecteerde kandidaten die op dat moment beschikbaar zijn. Vervolgens kan je zelf aangeven welke van de kandidaten jullie willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Om zo goed mogelijk aan de vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen, is het Nationaal Watertraineeship continu bezig met het werven van nieuwe kandidaten voor het trainee programma.

Overeenkomst opstellen

Geschikte kandidaat gevonden? Dan stellen we in principe een overeenkomst op voor de duur van twee jaar. Er zijn verschillende manieren waarop we met elkaar in zee kunnen. Je kunt de trainee zowel detacheren als zelf in dienst nemen. Het spreekt voor zich dat de bijbehorende vergoedingen afhankelijk zijn van de wensen en verwachtingen. We lichten deze ‘spelregels' van het traineeship graag toe.

Een watertrainee in dienst

Voor het traineeship is het belangrijk dat je naast een ingerichte werkplek ook een interne begeleider aanwijst. Deze helpt de trainee op weg en stuurt eventueel bij tijdens zijn werk en deelname aan projecten. Tijdens het traineeship volgt de Watertrainee één dag in de week (vrijdag) het traineeprogramma. Onze programmamanager bewaakt ondertussen de kwaliteit van het traineeship in uw organisatie.

Gerichte begeleiding

Tijdens het traineeship bezoeken we de trainee en begeleider binnen de organisatie vier keer. In die (evaluatie)gesprekken bespreken we de ervaringen, de gerealiseerde doelen, de openstaande (of nieuwe) uitdagingen en alles wat verder nog ter tafel komt.

Los van de vaste evaluatiemomenten adviseren we je over de projecten waarbij de watertrainee betrokken wordt. Daarbij brengen we onder andere de succesfactoren en afbreukrisico's in kaart. Zo zorgen we ervoor dat de projecten enerzijds waardevol zijn voor de organisatie, en anderzijds een interessante en concrete opdracht vormen voor de trainees.

Na het traineeship

Ben je tevreden over de trainee? Dan wil je hem of haar wellicht langer aan de organisatie binden. Dat kan: na de traineeperiode ben je geheel vrij om de trainee een contract aan te bieden. Het Nationaal Watertraineeship speelt daarbij formeel geen rol meer.

Kwaliteitswaarborging

De kwaliteit van het traineeship wordt verzorgt door de mensen achter het traineeship. Meer informatie over de personen achter het traineeship staat hier.

De kwaliteit van het traineeship voor jullie als organisatie wordt nauwlettend gemonitord door een ervaren organisatieadviseur.

Voor meer informatie over de personen achter het traineeship vindt u bij Ons Verhaal.

> De voordelen
Lees hier de voordelen voor organisaties om deel te nemen aan het NWT.

> Kwaliteit gegarandeerd
Wij leveren graag kwaliteit en doen hier veel voor. Lees hier hoe wij dat aanpakken.

> Werkwijze
Aansluiten bij het NWT is eenvoudig. Lees hier over onze werkwijze voor een vruchtbare en langdurige samenwerking.

> Huidige deelnemers
Bekijk hier bij welke opdrachtgevers onze trainees momenteel actief zijn.

> Vind kandidaten
Is een van deze geselecteerde kandidaten de trainee voor jouw organisatie? Neem contact op!

> Traineewerkplek regelen
Heb je een mogelijke traineefunctie? Of zie je het NWT als kans voor een jonge collega? Laat het weten en we nemen contact op voor de mogelijkheden en voorwaarden.