De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Programmabureau

Helen van Zundert

Helen staat, samen met Jaap, aan de wieg van het Nationaal Watertraineeship en is vanaf 2010 als Programmamanager werkzaam bij het programmabureau. Ze is o.a. verantwoordelijk voor de selectie van nieuwe trainees, begeleid trainees gedurende hun traineeship en werkt samen met de trainers aan de ontwikkeling van het trainingsprogramma.

> lees meer

Naomi Timmer

Naomi is sinds 2012 programmamanger bij het Nationaal Watertraineeship. Daarnaast is zij mede vormgever van Project24 en programmadirecteur van het European Junior Water Programme. “Ik houd ervan om nieuwe concepten uit te werken”, zegt ze. “Vanuit een heldere visie complete programma’s opzetten en daadwerkelijk dingen voor elkaar krijgen, daar word ik blij van. Het geeft zoveel energie om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden!"

> lees meer

Jaap Feil

Jaap studeerde milieutechnologie bij Van Hall Larenstein en volgde daarna een master e-commerce aan de Erasmus Universiteit. Hij werkt sinds 1996 in de personeelsbemiddeling, in 2009 zette hij H2O-job op. Het jaar daarna startte hij samen met het NWP het Nationaal Watertraineeship op.

> lees meer

Renee Vergouwe

De cirkel is weer rond voor programmamanager, Renée Vergouwe. “In 2010 werkte ik bij het NWP aan het Human Capital Water en Delta programma. Ons doel was meer instroom van meer jong talent in de watersector. Ik ondersteunde Jaap destijds bij de opzet van het Nationaal Watertraineeship, maar daarna hield mijn officiële betrokkenheid op.” Toch verloor Renée het NWT niet uit het oog.

> lees meer

Anna Knol

Anna studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en kwam tijdens haar stage in 2015 voor het eerst terecht bij het programmabureau van het Nationaal Watertraineeship. Sinds 2016 werkt ze als programmamanager aan diverse zaken in het kader van HR en communicatie bij zowel het Nationaal Watertraineeship als het Nationaal Bodemtraineeship.

> lees meer

Katia Ramaker

Als kersverse moeder is Katia Ramaker nieuw aan de slag bij NWT en voelt ze zich als een vis in het water tussen haar nieuwe collega's en in haar rol als Officemanager. Door haar verleden als recruiter kan zij goed mee in de wereld van verbindingen leggen tussen werkgever en starter. Haar marketing- en communicatieverleden komt goed van pas bij het organiseren van events. Ze kan niet wachten om jonge waterprofessionals te ontmoeten en kan helpen aan een mooie start van hun carrière!

> lees meer

Sannah Nagelkerken

‘In je kracht staan’ en ‘durven dromen’, zomaar wat mooie werkvloerclichés maar die zeker gelden voor ons traineeprogramma.

Ik vind het bijzonder om te zien hoe (snel) jonge mensen ontwikkelen. Samenwerking tussen trainees onderling en met ons en de trainers werkt enthousiasmerend en stimuleert enorm om ieders dromen na te jagen en talenten tot bloei te laten komen. Ook die van mijzelf. Ik krijg energie van dit werk!

Nog steeds herken ik de gedrevenheid en ambities van jonge mensen en voel ik me, na ruim twee jaar, nog even betrokken bij het traineeprogramma als bij mijn start. Ik wil trainees ondersteunen in de zoektocht naar ‘wie ben ik, wat kan ik, maar vooral wat wíl ik’ en wil hen daarnaast de diversiteit van het water- en bodemwerkveld laten zien.

> lees meer