De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Trainee Iris

Werk met jouw talent

Stan van den Bosch

Werk met talent

Trainees op bezoek bij Minister van Infrastructuur en Milieu

In april 2015 heeft onze trainee Tine in alle stilte een ouderwets getypte brief naar het ministerie gestuurd met het verzoek voor een gesprek binnen het kader van ontdek de sector. Hoor je nooit meer wat van dacht ze na 2 maanden - tot ze een week later een mail van haar secretaresse kreeg! Afspraak gepland - 3 keer verzet - op een dinsdag begin december 2016 ging het door.

> lees meer

Regieoverheden: hebben we over 30 jaar spijt?

Op 19 november j.l. vond de themamiddag "Regieoverheden: hebben we over 30 jaar spijt?" plaats. Wij, de Nationaal Watertrainees die deze middag hebben georganiseerd, waren in positieve zin verrast over de enthousiaste en proactieve sfeer die gedurende de hele middag voelbaar was.

> lees meer

Young Business Drink Aquatech 2016

Donderdag 5 november is de eerste Young Business Drink bij de Aquatech vakbeurs georganiseerd door het Nationaal Watertraineeship en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie en Water (VPdelta). Het doel van de Young Business Drinks is om young professionals in de watersector met elkaar te verbinden. Naast het organiseren van de borrel, is er het Back-of-a-coaster concept toegepast en hebben ondernemers een pitch gegeven.

> lees meer

Een goed gesprek met Prof van Loosdrecht

Verslag route 66 - Mark van Loosdrecht
Delft, maandagochtend 9 uur.

Prof. Van Loosdrecht is net terug van een buitenland reis, een van de mooie dingen aan zijn functie. Hij vindt het echter ook belangrijk om tijd te hebben en te maken om dit soort gesprekken aan te gaan, vandaar dat ik 1,5 uur de tijd heb gekregen om hem alles te vragen wat ik maar bedenk.

> lees meer

Ontdek de innovatieve sector

Op 29 Juli 2015 hebben 30 studenten en young professionals van UNESCOIHE,
TU Delft, HKV, Croon en Waterschap Peel en Maasvallei de business
incubator YES!Delft en de proeftuin Flood Proof Holland bezocht. Dit in het
teken om jonge mensen in de watersector in aanraking te laten komen met
innovatie.

> lees meer

Team Helder Water

Wist je dat er zoiets is als Team Helder Water (opvolger Henk's Angels) onder leiding van watergezant Henk Ovink? THW wil het waterbewustzijn onder de Nederlanders vergroten. Het team is ontstaan vanuit het traineeship en bestaat zowel uit (oud) trainees als studenten.

> lees meer

> Programma
Lees hier over het speciaal voor de watersector ontwikkelde programma van twee jaar.

> Onze trainees
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Deelnemende organisaties
Door het hele land en vanuit alle hoeken van de watersector doen organisaties mee met het NWT! Ontmoet onze opdrachtgevers.

> Specials
Lees hier meer over de specials binnen het Nationaal Watertraineeship!

> Projecten
De trainees werken gezamenlijk aan uitdagende en diverse projecten van deelnemende organisaties. Lees hier de projectverslagen!

> Ontdek de sector
Ook netwerkorganisaties, politiek, congressen én beurzen vormen een actieve watersector in Nederland. Kennismaken met deze netwerken en belangrijke personen is ook onderdeel van het NWT.

> Mensen achter het NWT
Samenwerken staat centraal. Ontmoet het team, maar ook de trainers, partners en ambassadeurs.

> Privacy statement
Lees hier over het speciaal voor de watersector ontwikkelde programma van twee jaar.