De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Merle Gerritsen

Gemeente Barneveld

Van de bestaande traineeprogramma's in de Nederlandse watersector, vond ik het programma van het NWT het beste bij mij passen vanwege het persoonlijk leiderschap programma en omdat je twee jaar aaneengesloten op één werkplek zit. De watersector in Nederland spreekt mij aan omdat het zeer innovatief is en vanwege de sterke verbondenheid met ons landelijk systeem en cultuurgeschiedenis. De diversiteit aan accenten binnen de watersector (zoals veiligheid, natte infra, riolering, ruimtelijke inrichting, drinkwater) en uitdagingen (denk aan klimaatverandering, verstedelijking, en steeds hogere eisen aan de kwaliteit van waterbeheer) geeft een heel afwisselend speelveld, met ruimte voor experimenteren en creativiteit maar ook met hoog belang en urgentie.

Ik ben afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit met de master Internationaal Land en Waterbeheer (specialisatie Adaptief Waterbeheer). Nu ben ik werkzaam bij gemeente Barneveld als Water Trainee / beleidsmedewerker Water en Riolering. Ik zit nu in mijn eerste maand en ben nog aan het inwerken. Ik krijg de tijd om de organisatie te ontdekken en ik wordt nu ook betrokken bij een aantal (integrale) projecten en taken zoals de watertoets. Het traineeprogramma houdt een intensief schema aan. De afwisseling van werkdagen en traineedagen ligt me erg goed en de groep medetrainees is divers, toegewijd, en gezellig. De toegevoegde waarde van het traineeprogramma zit voor mij in de manier waarop je tijdens de eerste fase van je loopbaan intensief begeleid wordt, een grote variatie aan vaardigheden ontwikkeld, en een eigen netwerk opbouwt.

Merle is trainee van oktober 2018 tot oktober 2020.


Annette ZwindermanoverzichtRik Posthumus