De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Werner Schimmel

Waterschapsbedrijf Limburg

Op 1 oktober 2018 ben ik begonnen als trainee projectmanager bij Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Een uitdagende functie die veel competenties vraagt en perfect aansluit bij de leerdoelen waar ik met behulp van dit traineeship aan wil werken. WBL is een dochterorganisatie van Waterschap Limburg en wijdt zich aan het zuiveren van al het Limburgs afvalwater. WBL jaagt progressie, creativiteit en inventiviteit na, wat al enkele jaren resulteert in het laagste zuiveringstarief in Nederland! De projecten die door WBL worden uitgevoerd zijn divers: van het bouwen van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie tot innovaties zoals de verwijdering van medicijnen uit afvalwater. Als trainee projectmanager zal ik worden klaargestoomd om deze projecten te leiden

Voordat ik mij op de watersector stortte, heb ik Aquaculture & Marine Resource Management aan de Wageningen Universiteit gestudeerd. Daarnaast heb ik in Madagaskar en Ethiopië meegeholpen bij het opzetten van duurzame viskwekerijen. De afgelopen jaren heb ik, onder andere met mijn scriptie over nitrificatie, veel kennis opgedaan over (biologische) waterzuiveringsprocessen, waar dan ook de voornaamste link met mijn huidige werkgever ligt. Mijn ambitie is om de watersector te verduurzamen, die door klimaatverandering en bijkomende droogte meer dan ooit om nieuwe inzichten en invalshoeken vraagt en daar wil ik mijn kennis en enthousiasme bij inzetten.

Omdat ik uit een andere sector kwam en mijn netwerk in de watersector nog gering was, is het Nationaal Watertraineeship voor mij de perfecte kans om een uitgebreid netwerk op te bouwen en een vlammende start te maken in de Nederlandse watersector. Het veelzijdige trainingsprogramma dekt daarnaast ieder denkbaar onderwerp dat tegenwoordig tijdens een carrière aan bod komt. Het traineeship is voor mij een fijne ondersteuning om mijzelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak verder te ontwikkelen en bij te kunnen dragen aan misschien wel de belangrijkste sector op aarde!

Werner is trainee van oktober 2018 tot oktober 2020.


Rik PosthumusoverzichtMartijn Zeij