De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Willem van Wijk

Dunea

Mijn naam is Willem en ik ben 25 jaar. Begin september 2018 ben ik begonnen als trainee MVO en strategie bij Dunea Duin & Water. Voordat ik aan dit avontuur begon heb ik een HBO-opleiding Watermanagement en een MSc Sustainable Development afgerond. Toen ik het Nationaal Watertraineeship tegenkwam tijdens het zoeken naar een baan was ik gelijk overtuigd. Ik stond aan de start van mijn loopbaan en wilde graag ontdekken wat het beste bij mijn competenties past. Ik kon mij ook erg vinden in het veelzijdige karakter van het traineeprogramma. Dit is tot nu toe allemaal uitgekomen en ik krijg veel ruimte om te leren en ontdekken waar ik energie van krijg en waar ik van toegevoegde waarde kan zijn!

Waarom ik voor Dunea heb gekozen? Dunea produceert en levert aan circa 1,3 miljoen klanten drinkwater in het westelijk deel van Zuid-Holland. Het produceren van de benodigde 77 miljard liter drinkwater per jaar gaat in harmonie met de natuur, hier spelen de duinen tussen Monster en Katwijk een belangrijke rol in. Drinkwater is een ontzettend duurzaam en noodzakelijk product en het bijdragen hieraan is wat ik mooi vind aan mijn werk. Dunea maakt drinkwater met de natuur! Hoe mooi is dat?

Bij Dunea krijg ik met zeer uiteenlopende thema's te maken zoals het zoeken van potentiele afnemers van energie uit rivierwater, het verduurzamen van ons wagenpark, het analyseren van de waterstofmarkt, complementeren van het MVO beleid, gedragsverandering stimuleren, interne organisatie van nieuwe producten en diensten, en nog veel meer! Al deze thema's hebben één ding gemeen en dat is dat ze allemaal een duurzaam randje hebben en bijdragen aan de nationale en internationale klimaatdoelstellingen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de basis voor de bedrijfsvoering in de 21e eeuw en nog lonend ook!

Willem is trainee van oktober 2018 tot oktober 2020.


Teije KloosoverzichtZoe Koelma