De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Fenna Philipse

 

Waternet

Deels ben ik opgegroeid op Curaçao, waar ik zichtbaar geconfronteerd werd met de milieuvervuiling van de olieraffinaderij. Vanaf dat moment was mijn bezorgdheid voor het milieu geboren en dit heeft me later in mijn leven ertoe gezet om milieuwetenschappen te studeren in Wageningen. Al snel bleek ik mijn focus binnen de milieuproblematiek te leggen op water; met name de beschikbaarheid van voldoende schoon zoetwater. Nu ben ik terecht gekomen op de drinkwaterafdeling binnen Waternet en ben ik blij dat ik kan werken aan mijn passie: water!

Al wordt er al een flink aantal jaar drinkwater geproduceerd, er worden steeds meer milieuvreemde stoffen gemeten die ervoor zorgen dat het drinkwaterproductieproces uitdagend blijft. Daarnaast mag ik mij buigen over een 'eeuwenoude' zuiveringsstap, waarvan de precieze biologische zuivering ons nog een raadsel is. Behalve dat ik nu alle ins en outs van het drinkwaterproces leer, krijg ik met dit traineeship ook de kans om mijn affiniteit voor duurzaamheid op andere afdelingen binnen Waternet toe te passen. Verder spreekt de collegiale omgeving binnen Waternet me erg aan, ik kan altijd bij iemand aankloppen voor mijn vragen.

Het leukste aan het NWT tot nu toe vind ik de afwisseling tussen vier dagen voornamelijk inhoudelijk werk binnen de watersector en de trainingen die gericht zijn op je persoonlijke ontwikkelpunten. Daarnaast is het erg fijn om deze ervaringen met mijn medetrainees te delen. Ik ben benieuwd wat voor inzichten de toekomstige trainingen me gaan geven en naar de samenwerking binnen de projecten!

Fenna is trainee van april 2019 tot april 2021.


Yvonne HiddingoverzichtNadine Edelschaap