De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Hannah Tullemans

Gemeente Utrecht

In mei 2019 ben ik begonnen als trainee bij de gemeente Utrecht als junior adviseur stedelijk water beleid. Een functie die goed bij mijn achtergrond past als Sociaal Geograaf met een master Environment and Resource Management met water als specialisatie. Wat ik erg leuk vind is dat het werk erg divers is. Ik krijg veel vrijheid om bij verschillende projecten aan te haken om zo mijn plek binnen de gemeente te vinden en te ontdekken wat het beste bij mij past. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met klimaatadaptatie, verbeteren van de waterkwaliteit bij nieuwe of herontwikkelingen, burgerparticipatie voor het monitoren van wateroverlast maar ook met een visualisatie voor de vervangingsplanning van het riool.

Wat mij zo trekt aan de watersector is dat het super divers en dynamisch, maar dat alle facetten van belang zijn voor zowel mens als natuur. Milieu en klimaat zijn voor mij super belangrijk, en ik wil mij hier graag voor inzetten.

Het NWT voegt voor mij ontzettend veel toe. Ik denk dat het erg waardevol is om zoveel begeleiding te krijgen bij je persoonlijke ontwikkeling aan het begin van je werkende leven. Het is ook heel fijn en leuk om je ervaringen te kunnen delen met een hechte groep medetrainees. Zo vergroot je behalve je netwerk ook je kennis van de watersector enorm omdat iedereen ergens anders werkt. Over een paar maanden gaat voor mij ook nog de special Stedelijk Water van start waarbij ik vakinhoudelijke cursussen ga volgen om inhoudelijk nog meer te leren over stedelijk water.

Hannah is trainee van april 2019 tot april 2021.


Iris AdriaansenoverzichtYvonne Hidding