De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Nadine Edelschaap

Waterschap Hollandse Delta

Mijn naam is Nadine Edelschaap en ik werk sinds 1 januari 2019 als contractadviseur bij waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk, op de afdeling ‘Projecten en Uitvoering'. In tegenstelling tot veel van mijn medetrainees heb ik geen ‘waterachtergrond', maar heb ik in 2015 de studie Rechten afgerond. Na drie jaar te hebben gewerkt als jurist was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Via een vriendin ben ik toen terechtgekomen bij het waterschap en (mede) door haar enthousiasme over het NWT ook bij dit traineeship!

Wat mij tot nu toe voornamelijk trekt aan de watersector is de afwisseling in mijn werkzaamheden en het feit dat het werk erg zichtbaar is voor zowel de werknemers als de omgeving waarin wordt gewerkt. Momenteel ben ik betrokken bij zo'n dertig lopende projecten; je kunt je voorstellen dat dat er voor zorgt dat het werk nooit saai wordt en dat je altijd bezig blijft.

Wat mij tot nu toe het meest is bijgebleven van het traineeship is de hechte band die je snel opbouwt met je groep trainees. De sfeer in de groep is goed en iedereen staat open voor elkaar en gaat met respect met elkaar om. Naar mijn mening creëert dit een omgeving waarin je alles uit het traineeship kan halen wat je er uit wilt halen. Ik ben dan ook erg benieuwd wat dat uiteindelijk voor mij zal zijn en ik kijk er naar uit om dat in de komende twee jaar te gaan ontdekken.

Nadine is trainee van april 2019 tot april 2021.


Fenna PhilipseoverzichtMarly Zweerts