De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Amy Maduro

Trainee Amy

Provincie Gelderland

Voor mij was het in het begin niet vanzelfsprekend om in de watersector te starten. Maar het is iets dat je overkomt en wat je vervolgens niet meer loslaat. Zo volgde ik tijdens mijn studie Bestuurskunde het keuzevak environmental studies en ik was er zo door gefascineerd dat ik koos om af te studeren bij Rijkswaterstaat en Deltares. De combinatie om met zowel technische als bestuurlijke professionals samen te werken verraste me en vond ik erg leuk.

Met het Nationaal Watertraineeship kreeg ik de kans om een start te maken bij Provincie Gelderland. Ik hou me vooral bezig met de processen en communicatie rondom het thema waterbeschikbaarheid: hoeveel zoetwater is er bij droogte beschikbaar, voor nu en in de toekomst. Een uitdagende taak, omdat droogte vaak minder op het netvlies staat bij gebruikers dan bijvoorbeeld overstromingen.

Het traineeship is daarbij een mooie aanvulling op mijn dagelijkse werkzaamheden. Tijdens je werk ben je vaak druk en sta je niet zo snel stil bij je persoonlijke ontwikkeling. De trainingen die je krijgt helpen je met naar jezelf te kijken. Maar het Nationaal Watertraineeship laat je ook verder kijken. Je leert de sector goed kennen door de diverse achtergronden van alle trainees en de verschillende organisaties waar mee samengewerkt wordt. Voor mij is het een mooie start als beginnende professional in de watersector!

Amy is trainee van oktober 2016 tot oktober 2018.


Tom OvergaauwoverzichtSophie de Bruin