De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Jessica van Grootveld

Trainee Jessica

VINU

Water heeft mij van jongs af aan al geïnteresseerd. Het is dan ook niet zo gek dat ik met het Nationaal Watertraineeship (NWT) ben gestart na mijn studie Internationaal Land- en Waterbeheer aan de Universiteit van Wageningen.

Wat mij vooral aanspreekt is dat je met het NWT jezelf niet alleen professioneel ontwikkelt, door binnen de watersector aan de slag te gaan, maar juist ook dat je intensief aan je persoonlijke competenties kunt werken.

Het eerste jaar van mijn traineeship werkte ik als Trainee Beleid, Benchmark & Statistiek bij Vewin, de vereniging van waterbedrijven in Nederland. Hier heb ik o.a. gewerkt aan de publicatie Drinkwaterstatistieken 2017.

Sinds november 2017 werk ik bij VINU als projectleider aan verschillende ruimtelijke vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van de energietransitie. VINU staat voor ‘Van Idee Naar Uitvoering'. Wij leveren projectmanagement en advies aan (semi)overheden op het gebied van water, energie, mobiliteit, infrastructuur, openbare ruimte, gebiedsontwikkeling, vastgoed en grondstoffen.

Het traineeprogramma is ontzettend leuk én erg waardevol. Door het persoonlijk leiderschapsprogramma krijg je als het ware een spiegel voorgehouden. Je leert jezelf beter kennen (o.a. je kwaliteiten en valkuilen). Bovendien biedt het NWT je de mogelijkheid om kennis te maken met andere organisaties waardoor je een breed netwerk kunt opbouwen.

Ik kijk er naar uit om met behulp van het NWT mijzelf verder te ontwikkelen en om de Nederlandse watersector te ontdekken!

Mocht je vragen hebben, dan kun je contact met mij opnemen via jvangrootveld@nationaalwatertraineeship.nl of via mijn LinkedIn.

Jessica is trainee van oktober 2016 tot oktober 2018.


Noortje DekkersoverzichtJanneke Moors