De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Joanne de Jonge

Trainee Joanne

RIWA

Ik ben Joanne en ik ben sinds kort trainee bij het Nationaal Watertraineeship. Ik heb me aangemeld omdat ik denk dat het je een mooie overgang van studeren naar werken geeft.

Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen, waarin ik bijvoorbeeld graag meer over mezelf wil leren waardoor ik mijn kwaliteiten bewust kan inzetten. Ook lijkt het me leuk om in de traineegroep mensen te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en te ontdekken hoe de watersector in elkaar zit.

Na mijn studie Earth and Environment in Wageningen met specialisatie waterkwaliteit leek dit mij een mooie kans. Ik ga werken als data- en informatieanalist bij de RIWA-Rijn, vereniging van rivierwaterbedrijven. Zij houden de kwaliteit van het Rijnwater in de gaten en lobbyen voor een voldoende goede waterkwaliteit voor de drinkwaterbereiding. Daarvoor worden veel metingen gedaan en ik ga mede de database beheren, structureren, en de data analyseren. Het lijkt me leuk om me bezig te houden met slimme manieren voor het werken met de data, en hoop daarnaast ook het verhaal achter bepaalde ontwikkelingen in de waterkwaliteit uit te zoeken.

De RIWA is maar klein, volgens mij kom ik terecht in een fijn team van zes collega´s. Ik heb al zin om te beginnen en ik ben benieuwd wat ik allemaal ga beleven in de komende twee jaar.

Joanne is trainee van oktober 2016 tot oktober 2018.


Janneke MoorsoverzichtTom Overgaauw