De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Karin Bertens Zorzano

Trainee Karin

Brabant Water

Aan het begin van mijn studie had ik niet gedacht dat het onderwerp van water me zo veel zou aanspreken. Water als discipline klonk toen wat gewoontjes... maar het is eigenlijk zo bijzonder en uniek! Ik ben heel blij dat ik in de waterwereld terecht gekomen ben.

Ik heb milieukunde gestudeerd aan de HAS in ‘s-Hertogenbosch om vervolgens de master Environmental Sciences te volgen aan Wageningen Universiteit. Als specialisatie heb ik Environmental Technology gedaan. Voor zuiveringsprocessen, gebruik en hergebruik van water, heb ik toen een hele goede affiniteit ontwikkeld. Tijdens mijn afstudeerthesis heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van een nieuwe methode om ijzer uit grondwater terug te winnen in de vorm van magnetiet... Wat mij betreft, een innovatieve en duurzame manier om uit grondwater twee waardevolle producten te genereren.

Sinds 1 september ben ik trainee adviseur waterproductie bij Brabant Water. Mijn werkzaamheden zijn gericht op het verbeteren van het productieproces van drinkwater, door de efficiëntie, veiligheid en kwaliteit te waarborgen. Ik zie dit traineeship als het perfecte bruggetje tussen studie en een baan. De tijdens je studie opgedane kennis pas je toe aan de praktijk. Je leert heel veel en er wordt genoeg aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling.

Karin is trainee van oktober 2016 tot oktober 2018.


Leontine van der Wiele...overzichtNoortje Dekkers