De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Lianne Koomen

Lianne

Waternet

Na mijn Bachelor International Business & Management heb ik de Master Change Management in Groningen gedaan. Toen ik daarna solliciteerde bij de Unie van Waterschappen werd mij aangeboden om ook mee te doen aan het Nationaal Watertraineeship. Die kans heb ik niet aan mij voorbij laten gaan!

Ik werk nu als junior beleidsadviseur bij de Unie van Waterschappen. Ik houd me hier bezig met de verbinding tussen HR en internationaal werken. Internationaal werken draag bij aan kennis delen en het ontwikkelen van competenties. Door dit expliciet te maken kan je er alleen nog meer uithalen, daarom zijn we een persoonlijke professionaliseringsgids aan het ontwikkelen. Verder richt ik me op educatie. We stimuleren een netwerk tussen waterschappers en leraren, voor een betere afstemming tussen wat we als waterschappen aanbieden en het onderwijs. Daarnaast willen we middelbare schoolleerlingen meer regionaal handelingsperspectief meegeven. Voor mijn werk heb ik veel contact met waterschappers door het hele land en met andere partijen. Door te sparren met hen probeer ik draagvlak te creëren voor ideeën en mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Ik vind de trainingen van het Nationaal Watertraineeship erg leuk en waardevol. De trainingen zorgen voor bewustwording van wie je bent en waarom je dingen doet zoals je ze doet. Ook is het fijn dat je de trainingen makkelijk kan toepassen in de praktijk. Tenslotte krijg ik door het traineeship ook een brede blik op de hele watersector en de mogelijkheden die er zijn.

Lianne is trainee van april 2015 tot april 2017.Marijn KorndewaloverzichtJasper Hermeling