De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Sander Versluis

Sander

Waternet

Tijdens mijn studie Watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam had ik al eens van het Nationaal Watertraineeship gehoord. Na de afronding van mijn studie en bij de zoektocht naar een leuke baan, kwam ik al snel weer bij het Nationaal Water Traineeship terecht. Ik ben inmiddels aan de slag als trainee Dijkbeheer bij Waternet. Ik help bij de gegevensoverdracht van dijkversterkingsprojecten vanaf 2004.

Ik heb hiervoor een checklist opgesteld, die ik langsga en als er gegevens ontbreken zorg ik dat ze aangevuld worden.

Het Nationaal Watertraineeship biedt mij een mooie overgang van studie naar werken, doordat ik naast het werk ook door blijf ontwikkelen. Zo heb ik veel gehad aan de communicatietraining. Ik heb geleerd hoe ik met verschillende mensen het beste kan communiceren. Ook kan ik door het traineeship altijd terecht bij mijn medetrainees, als ik bijvoorbeeld ergens tegenaan loop op het werk.

Sander is inmiddels alumnitrainee. Hij was trainee van oktober 2014 tot oktober 2016.


Peter SmorenburgoverzichtChamo Bijlmakers