De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Thijs IJpelaar

Trainee Andrej

Waterschap Aa en Maas

Ik heb altijd al een interesse gehad voor water. Na mijn studie Civiele Techniek kwam ik bij het zoeken naar een baan het Nationaal Watertraineeship per toeval tegen en dit sprak me erg aan. Vooral het brede pakket aan opdrachtgevers dat meedoet en het leren kennen van de watersector vond ik positief.

Bron foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Bart van Eyck

Ik werk nu als technisch adviseur waterkeringen bij Waterschap Aa en Maas. Ik hou me hier bezig met de Maasdijken. De beoordelingsronde van de dijken moet voorbereid worden door onder andere grondonderzoek uit te voeren en in kaart te brengen wat er nog moet gebeuren.

Het Nationaal Watertraineeship vind ik erg positief tot nu toe. Het is fijn om met starters van dezelfde leeftijd en hetzelfde type bedrijven te kunnen sparren. Ook leer je de breedte van de watersector kennen: welke functies er allemaal bestaan en welke mogelijkheden er allemaal zijn in de toekomst.

Thijs is trainee van oktober 2015 tot oktober 2017.


Freek van der WeeleoverzichtAndrej Fedorovskij