De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Verdygo goes Oman

 

Waterschapsbedrijf Limburg

Doel van het project was de huidige business case van Verdygo in Oman analyseren en aanscherpen. Verdygo is een modulaire techniek voor het bouwen van rioolwaterzuiveringsinstallaties ontwikkeld door WBL. Door de modulaire aard van Verdygo is het snel te bouwen, makkelijk te onderhouden en adaptief. Bovendien is het bovengronds. Het is dan ook bijzonder geschikt in gebieden waar nog geen infrastructuur voor waterzuivering ligt en dat te maken heeft met snelle demografische en/of klimatologische veranderingen. Oman voldoet aan deze criteria en is door WBL bestempeld als een van de doellanden voor de verspreiding van Verdygo.

Voor dit project zijn de trainees naar Oman gegaan om daar het project uit te voeren! Zij hebben daarbij deelgenomen aan het Wetskills programma.

Methoden

Om goed in beeld te krijgen van de situatie daar is eerst een stakeholder analyse uitgevoerd. Daarna hebben we een aantal interviews gedaan en aan de hand van deze resultaten een Business model canvas ingevuld.

Resultaten


Het onderzoek heeft tot een aantal inzichten geleid een een nieuw voorstel hoe Verdygo in Oman in de markt gezet zou moeten worden. De belangrijkste zaken zijn:

  • Aantal aanscherpingen op de huidige business case
  • Aanpassingen op de presentatie/sales pitch zoals die nu bestaat.
  • Nieuw voorstel waarbij Verdygo met andere technologieën geïntegreerd als totaalpakket wordt aangeboden. Dit is meer in afstemming met de daadwerkelijke behoefte die in Oman bestaat.


Onze resultaten hebben wij met een aantal acties onder de aandacht gebracht:

In Oman hebben we twee pitches gedaan als team. De eerste voor de Wetskills deelnemers/organisatie en een jury van experts. De tweede op wereldwaterdag bij de Sultan Qaboosh University in Muscat, waarbij meerdere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren.

Er zijn twee presentaties gegeven: De eerste tijdens de projectpresentaties van het traineeship. Een maand later nogmaals voor de opdrachtgever.

Voor de pitches en de presentaties hebben we ook een Roll-Up poster gemaakt, waar de belangrijkste resultaten omschreven stonden.

Aan Wetskills en aan de opdrachtgever is een rapport overgedragen, waar het onderzoek en de resultaten uitgebreid omschreven stonden.


Dunea: Aquathermie bet...overzichtInterne risicodialoog ...


> Programma
Lees hier meer over het speciaal voor de watersector ontwikkelde programma van twee jaar.

> Onze trainees
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Specials
Lees hier meer over de specials binnen het Nationaal Watertraineeship!

> Projecten
De trainees werken gezamenlijk aan uitdagende en diverse projecten van deelnemende organisaties. Lees hier een greep van de projectverslagen!

> Mensen achter NWT
Samenwerken staat centraal. Ontmoet het team, maar ook de trainers, partners en ambassadeurs.

> Privacyreglement
We hechten grote waarde aan zorgvuldige en veilige omgang met privacygevoelige informatie. Lees hier hoe wij dat doen.