De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Waterbewuste Amsterdamse jongeren!

Waternet

AGV/Waternet ziet in de toekomst een risico is een tekort een hoogopgeleiden waterprofessionals. Vandaar dat wij deze winter gaan onderzoeken hoe AGV/Waternet jonge Amsterdammers kan interesseren voor water. Om ze hiermee te beïnvloeden om een ‘waterbewuste' studiekeuze te maken.

In dit onderzoek gaan we op zoek naar de trigger voor Amsterdamse jongeren om een studiekeuze te maken die gerelateerd is aan water. Jongeren die kiezen voor een baan in de watersector hebben vaak een wie of een wat die er voor zorgt dat ze baan in de watersector willen. Denk hierbij een aan een jongeren met zeilhobby, jongeren die aan het water wonen of een oom die met veel passie met water werkt. Maar wat nou als die jongeren geen oom hebben in het water en doordat ze in Amsterdam wonen niet een zeilboot of water (met uitzondering van de grachten) om zich heen hebben. Hoe kunnen we dan die Amsterdamse jongeren interesseren in water?

Er gebeurt al veel op educatie en waterbewust gebied binnen AGV/Waternet, maar zijn deze activiteiten ook geschikt voor de jongeren in Amsterdam? Wat beweegt hen en hoe kunnen we hen interesseren? Zijn onze activiteiten voldoende of moeten wij andere activiteiten doen om aan te sluiten bij de stad en de kleurrijke jongeren die er wonen?

Projectteam

Lianne Koomen
Sophie de Bruin
Steven Menkveld
Jasper Hermeling

Dit project wordt uitgevoerd van januari - april 2017.


Wenselijkheid grote bo...overzichtMission Biomimicry


> Programma
Lees hier meer over het speciaal voor de watersector ontwikkelde programma van twee jaar.

> Onze trainees
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Specials
Lees hier meer over de specials binnen het Nationaal Watertraineeship!

> Projecten
De trainees werken gezamenlijk aan uitdagende en diverse projecten van deelnemende organisaties. Lees hier een greep van de projectverslagen!

> Mensen achter NWT
Samenwerken staat centraal. Ontmoet het team, maar ook de trainers, partners en ambassadeurs.

> Privacyreglement
We hechten grote waarde aan zorgvuldige en veilige omgang met privacygevoelige informatie. Lees hier hoe wij dat doen.