Analytische Tijger oftewel Adviseur Vergunningen

Ben jij nieuwsgierig naar juridische kaders en productieprocessen? Ben jij je bewust dat die kennis een heel belangrijk onderdeel is om de wereld een stukje mooier te maken? Dan is deze rol in het team vergunningen bij IMD misschien wel op jouw lijf geschreven?!

Jouw bijdrage

Je gaat onze klanten helpen bij het verkrijgen van vergunningen voor hun plannen. Onze klanten staan niet stil en omdat veel van hun ontwikkelingen van invloed zijn op het milieu, roepen ze hulp in bij het verkrijgen van een vergunning voor hun plannen. Denk zuivelfabrieken, voedingsmiddelen bedrijven en zuiveringen. Bijna alles wat bij een uitbreiding van hun activiteiten hoort, is van invloed op de omgeving: geluid, stikstof, afvalwater en ruimtelijke ordening. En dat ga jij toetsen. Je snapt: dat vraagt om breed inzicht in omgevingskennis.

De kern van je werk is de puzzelstukjes van de plannen van onze klanten en van de wet- en regelgeving in elkaar te passen. Soms ligt je focus op het juridische vlak –zit je droge wetteksten te lezen– soms juist aan de andere kant, bij advies geven over aanpassingen aan klantzijde opdat diens proces voldoet aan wetten en regels.

Standvastigheid en kennis van technologische processen zijn nodig om de klant optimaal van dienst te zijn. Je kunt je inleven in diens wens en kunt hem/haar ook zover krijgen ‘om te denken’ wanneer de situatie daarom vraagt. Met andere woorden: je zult zowel dienend als leidend te werk gaan.

Aan de andere kant is er de dynamiek met de vergunningverleners waarvoor je de complex technologische component vaak moet “vertalen” naar begrijpelijke taal. Je kunt dus ook helder formuleren.

Wie ben jij?

Als junior ben je volwaardig lid van het team vergunningen. Elke project is anders dus je leert razendsnel! Je werkt op ons kantoor vooral samen met Wouter en Benjamin en je gaat regelmatig naar de klant én vergunningverlener.   

Kennis van het ‘veld’ is een belangrijke voorwaarde dit werk goed te doen. Je moet immers weten welke partijen het best geschikt zijn het uitvoerend werk zó uit te voeren dat het binnen de regels past. Dus ja, je voelt je gedreven jezelf onder te dompelen in de afvalwater wereld. Tegelijkertijd zijn elke opdracht en klant anders dus je leert superveel in korte tijd.

We snappen dat je de kennis en leidende capaciteiten misschien (nog) niet in huis hebt maar met jouw standvastigheid en onze begeleiding maak je je die snel eigen.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Bart van de Ven, Bart@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 34 21 88 69

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee waterbeleid

Ben jij een enthousiaste en gedreven jonge professional die wil bijdragen aan de realisering van waterdoelen in Nederland? Wil jij waterbeleid formuleren en concrete uitvoeringsmaatregelen ontwikkelen voor waterkwaliteit, -kwantiteit en…
Lees meer

Trainee Projectleider

Ben jij een gedreven professional met een passie voor water en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan ben je bij Waterschapsbedrijf Limburg aan het juiste adres. “Kom werken…
Lees meer