Trainee klimaatadaptatie in de praktijk

Als trainee klimaatadaptatie ben je overal bij betrokken en leer je het proces van A tot Z eigen te maken. Binnen een kleinere gemeente voel je de urgentie om ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord voelt en dezelfde kant op wil bewegen! In deze rol zijn de eigenschappen zoals; zelfstandigheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, bestuurlijk sensitief, overtuigend, collegiaal en goede communicatieve vaardigheden een greep uit de vaardigheden die je nodig hebt om succes te behalen.

Waar ga je werken?

In Scherpenzeel wonen ruim tienduizend inwoners in een prettige groene omgeving. Een kleine gemeente met volwassen vraagstukken op het gebied van veilig en gezond houden van het watersysteem. De gevolgen van klimaatverandering hebben ook gevolgen op de afvoer van regenwater en grondwaterstanden. Wij hebben deze ontwikkelingen, samen met het waterschap en onze buurgemeente Woudenberg verwerkt in ons nieuwe beleid. Je kunt dus meteen aan de slag met ons klimaatbestendige waterplan! Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met 81 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid met ruimte voor elkaars ideeën. Onze kernwaarden zijn dienstverlenend, krachtig en betrokken.

Jouw bijdrage

Jij krijgt de taak om binnen de mooie gemeente Scherpenzeel de waterhuishouding veilig en functionerend te houden. Met jouw creativiteit en doorzettingsvermogen bedenk jij maatwerkoplossingen die echt werken en toekomstbestendig zijn. Je stelt kaders (kwaliteit- en programma van eisen, werkbeschrijvingen, contracten etc.) op en bewaakt ze. Je houdt overzicht over de financiën en besteedt het geld goed. Je onderhoudt goede contacten met inwoners en alle andere geïnteresseerden en betrokkenen. Je betrekt je collega’s bij de vernieuwing en/of verbetering van het (afval)watersysteem en bij de realisatie van nieuwbouw in Scherpenzeel. Je krijgt alle gelegenheid om jouw kennis en inzichten in te brengen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het gemeentelijk beleid op het gebied van riolering, waterhuishouding, bermen en sloten en kunstwerken (duikers, fietsbruggen) inclusief het opstellen en bewaken van de nodige financiën, ook houd je je bezig met de uitvoering van het Waterplan (geïntegreerd gemeentelijk rioleringsplan). Je adviseert je naaste collega’s, het college van B&W en stelt raadsvoorstellen op.

  • Je groeit in de rol van projectleider/ projecttrekker;
  • Je werkt riolering- en waterprojectplannen uit;
  • Je stelt beheer- en onderhoudsplannen op;
  • Je adviseert bij ruimteontwikkeling/bestemmingsplannen/projectgroepen;
  • Je beoordeelt ideeën en plannen van derden;

Wie ben jij?

Je vertegenwoordigt de gemeente in het Platform Water Vallei en Eem en onderhoudt nauwe contacten met Waterschap Vallei en Veluwe, gemeente Woudenberg, regio en provincie. Je kan dus goed samenwerken en je hebt een open houding naar inwoners, bedrijven, collega’s, buurgemeenten etc. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen rondom water en riolering net als over de ontwikkeling van water- en milieuwetten. Je overziet het geheel en snapt hoe riolering en watersystemen werken. Hiernaast heb je:

  • Een afgeronde (technische) opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • affiniteit met meten en monitoren;
  • een goed gevoel voor relaties en affiniteit met bestuurlijke aspecten.

 

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Bart van de Ven, bart@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 34 21 88 69.

 

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacature

Trainee Programma Deltanatuur

Ga jij meewerken aan toekomstbestendige grote wateren? Wil jij werken aan robuuste en veerkrachtige ecosystemen in de Nederlandse Delta? Dan is deze functie bij Staatsbosbeheer echt iets voor jou! Waar…
Lees meer

Trainee hydrologie

Adem jij hydrologie? Ben jij een persoon die onverzadigd raakt op het gebied van (zone)hydrologie? Dan is dit een baan naar je hart! lees hieronder wat Acacia Water en het…
Lees meer