Trainee adviseur riolering

Amersfoort is een stad met ruim 157.000 inwoners op het middelpunt van Nederland. Een dynamische stad die zich volop ontwikkelt, met veel innovaties en initiatieven. Een groeiende stad ook, waar de druk op de beschikbare ruimte toeneemt en het een uitdaging is om de stad toekomstbestendig te maken. Amersfoort heeft een heel divers openbaar gebied: van oude binnenstad tot net nieuw aangelegde woonwijken, zoals bijvoorbeeld in Vathorst. Mede door klimaatverandering en verstedelijking is het rekening houden met overtollig water en watertekort van steeds groter belang. Amersfoort werkt er op diverse manieren aan om daar slim mee om te gaan.

Vanuit de afdeling Leefomgeving (70 medewerkers) werken we met collega’s, partners en inwoners aan klimaatadaptatie, vergroening, biodiversiteit, duurzaamheid en circulaire economie. Als regiegemeente doen we dat nauw samen met diverse externe partijen. Onze organisatie kenmerkt zich door een informele en resultaatgerichte cultuur. Je kunt hier echt het verschil maken.

Werkzaamheden

Zoek je afwisseling in je werk? Kijk je verder dan jouw vakgebied? En wil je ruimte om zelf initiatief te nemen? In Amersfoort wacht meer dan 1000 kilometer rioolstelsel op jouw deskundigheid en brede blik. Een echte kans voor een nieuwsgierige trainee die van aanpakken houdt!

Als adviseur richt je je op de hele levenscyclus van het rioolstelsel van Amersfoort. Je bent iemand die van nature over de grenzen van het vakgebied kijkt: een technisch object maakt immers deel uit van de omgeving van inwoners. Samen met een klein team collega’s geef jij het beheer van de riolering en waterhuishouding vorm en denk je mee over verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen. Van assetmanagement tot projectadvies en van toetsen van ontwerpen tot het opstellen van waterparagrafen, adviseren bij vergunningen en afhandelen van klachten; het behoort allemaal tot jouw takenpakket.

De opgave voor klimaatadaptatie staat in Amersfoort nadrukkelijk op de agenda. Daarom beperk je je niet tot de riolering. Je denkt ook na over het vasthouden van water voor tijden van droogte. Je signaleert activiteiten die in de nabije of verdere toekomst op ons afkomen. Het ene moment adviseer je in een projectteam bij grote integrale projecten voor vervanging of nieuwbouw, het volgende moment ben je zelf projectleider. Dit is kortom een baan volop afwisseling en verantwoordelijkheid.

Dit bieden we je

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie met prettige collega’s en een fijne werksfeer. Amersfoort ondersteunt ontwikkelwensen en investeert in jouw groei. Tijdens het traineeship kun je rekenen op begeleiding van ervaren collega’s en is er volop gelegenheid voor sparren en klankborden. Natuurlijk krijg je steeds meer verantwoordelijk en de ruimte om aan jouw eigen ontwikkeling te werken.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad. We kijken uit om met je kennis te maken.

Werken in een netwerk

Amersfoort is partner van Platform Water Vallei en Eem. Een actief platform van het Waterschap Vallei en Veluwe en 16 gemeenten die zich bezighouden met Waterbeheer. Het gaat daarbij over vraagstukken over de (afval)waterketen en klimaat in de regio. Tijdens het traineeship krijg je de kans om binnen het platform kennis op te doen en bij meerdere gemeenten mee te kijken en te leren.

Wat verwachten we van jou

Enthousiast en pro-actief is op jou van toepassing. Je vindt het leuk om voor Amersfoort te werken. Je hebt kennis van riolering of wil dit graag ontwikkelen en werkt op hbo-niveau.

Je bent een echte doener, resultaatgericht en kunt goed samenwerken. Je bent flexibel en van een dynamische omgeving krijg jij juist energie.

Als jij je herkent in dit profiel maken we graag kennis! Ook als je niet eerder bij een gemeente hebt gewerkt, kan je carrière bij ons verder vorm krijgen.

Meer weten?

Neem contact op met Bart van de Ven +31 6 342 188 69.

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Assetmanagement Energie

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste…
Lees meer

Trainee Assetmanagement Grote Leidingen

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste…
Lees meer