Trainee Adviseur Waterverdeling

Ben jij de adviseur waterverdeling die wil bijdragen aan een duurzaam ingepaste drinkwater infrastructuur? Dan is deze functie bij Vitens iets voor jou!

Iedere dag 1 miljard liter drinkwater van topkwaliteit winnen, zuiveren en leveren is een uitdaging van formaat. Vooral als je dat duurzaam wil doen, met oog voor de belangen van mens, natuur en maatschappij. Vitens heeft zichzelf tot doel gesteld om voor 2030 elke druppel duurzaam te maken.

Vitens is een solide publieke organisatie die midden in de samenleving staat. We zoeken actief verbinding met onze klanten, overheden, organisaties, innovatieve partijen en vele anderen die net als wij de urgentie voelen om drinkwater voor de toekomst veilig te stellen. Dat vraagt om een maatschappelijke transitie die een grote uitdaging is voor alle collega’s. Samen hebben we een doel voor ogen dat net zo helder is als het product waar we zo trots op zijn; we willen dat in 2030 elke druppel duurzaam is.

Wat doet een adviseur waterverdeling?

Als adviseur waterverdeling zijn jouw belangrijkste taken:

 • Het vanuit een integraal systeemperspectief ontwikkelen van de waterverdeling van de toekomst in een cluster. Je bepaald de diameters van de transportinfrastructuur, van productielocatie tot aan de woonkernen.
 • Het maken van hydraulisch ontwerpen voor productie locaties (productiecapaciteit, reservoirgrootte en pompsturing).
 • Het analyseren van hydraulische rekenmodellen.
 • Het opstellen van en adviseren van ontwerp criteria van vervanging- en vernieuwingsopgaven in de drinkwaterinfrastructuur.
 • Het gevraagd en ongevraagd adviseren bij het aansluiten van grote bedrijven op onze infrastructuur.
 • Het in teamverband innoveren van werkwijzen, methoden en systemen om efficiënter en effectiever te modelleren en scenario’s door te rekenen.

Jouw bijdrage

Als nieuwe adviseur waterverdeling bij Vitens is het belangrijk dat je zowel inhoudelijke kennis als uitstekende soft skills bezit voor de verbindende activiteiten.

Voor deze functie is het van groot belang dat je netwerkanalyses uitvoert en op basis hiervan (on)gevraagd adviezen geeft over de opbouw en inrichting van het drinkwatersysteem om te voldoen aan wet- en regelgeving en/of beleid. Hiervoor weet je een veelheid aan data samen te brengen en te vertalen tot bruikbare informatie in adviezen voor besluitvorming op tactisch niveau.

Je bent in staat om vanuit systeemniveau oplossingen te bieden op component niveau. Je handelt vanuit overzicht en weet jouw adviezen duidelijk te verwoorden en toe lichten aan jouw klanten in het proces. Daarnaast heb je kennis van netwerkmodellering en weet tactische- en strategische modellen in te richten. Je hebt affiniteit met de drinkwaterinfrastructuur en hydraulica. Je beschikt over zelfstartend vermogen en weet binnen projectteams de gevraagde input tijdig en van het gevraagde kwaliteitsniveau te leveren.

Jouw team

Als adviseur waterverdeling werk je in één van de drie Asset Management Teams. Het zijn teams met diverse taken en rollen. Samen met 15 collega’s zorgen de teams voor een duurzaam ingepaste drinkwater infrastructuur, van bron tot tap, voor nu én op de lange termijn, in nauwe samenwerking met onze stakeholders.

Andere functie-eisen:

 • Je werkt aantoonbaar op HBO-niveau verkregen via een afgeronde technische opleiding met drinkwateraffiniteit of op basis van meerjarige werkervaring;
 • Je hebt affiniteit met het ontrafelen en oplossen van complexe vraagstukken (puzzelen);
 • Je hebt ervaring met het werken in projectteams;
 • je bent doel- en resultaatgericht;
 • je weet vanuit een integraal perspectief naar vraagstukken te kijken en anderen bij de te maken oplossing te betrekken;
 • je beheerst de Nederlandse taal en Engelse taal minimaal op niveau B2.

Vitens maakt onderdeel uit van de vitale infrastructuur in onze maatschappij. Daarom is een pre-employment screening onderdeel van het aanstellingsproces. Dit betekent dat we je in ieder geval vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.  

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Bart van de Ven, Bart@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 342 18 869

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee waterbeleid

Ben jij een enthousiaste en gedreven jonge professional die wil bijdragen aan de realisering van waterdoelen in Nederland? Wil jij waterbeleid formuleren en concrete uitvoeringsmaatregelen ontwikkelen voor waterkwaliteit, -kwantiteit en…
Lees meer

Trainee Projectleider

Ben jij een gedreven professional met een passie voor water en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan ben je bij Waterschapsbedrijf Limburg aan het juiste adres. “Kom werken…
Lees meer