Trainee Assetmanagement Energie

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste technieken en is bijna 100% klimaatneutraal. Bij ons werken echte vakmensen: van dijkinspecteur tot dataspecialist en van techneut tot teamleider. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden.

Als Assetbeheerder Energie ben jij verantwoordelijk voor het bewaken van het energiemanagementsysteem van Waternet. Samen met de werkgroep energie stel je het energieplan op, waarin omgeving & marktontwikkeling, energiebesparende maatregelen en risico & kansen rondom energie samen komen. Je vertaalt trends en wensen binnen Waternet op het gebied van energie. Je begeleidt processen en geeft advies over verschillende scenario’s op het gebied van duurzaamheid, problematiek, verbruiken, kosten en risico’s. Met collega’s met verschillende werkvelden werk je gezamenlijk aan een totaal benadering, van duurzaam en verantwoordenergie verbruik binnen onze watercyclus.

Je speelt een actieve en coördinerende rol bij de ontwikkeling van onderhoudsconcepten van onder meer zonneweides en energievraagstukken van onze locaties. Je weet goed te schakelen tussen operationeel, tactische en strategisch niveau. Je stemt af met de belangrijkste energiepartners (zoals netbeheerder & energieleverancier) op tactisch niveau. Je houdt wet- en regelgeving in de gaten rondom energiemanagement en vertaalt deze naar Waternet waar nodig. Je draait mee in onderzoeken en denkt mee met de onderzoekslijnen rondom energie.

Welkom in het team

Het team is een enthousiast team in ontwikkeling en we zoeken een energieke, flexibele en nieuwsgierige persoonlijkheid als nieuwe collega. Met het team van 20 mensen zijn we verantwoordelijk voor het beheer van onze assets en we zorgen dat iedereen in de toekomst nog steeds goed drinkwater krijgt en het afvalwater weer kwijt kan. Er wordt gelachen, hard gewerkt en we vangen elkaar op waar nodig. Naast je teamleider is de Assetmanager Energie op vakinhoud jouw belangrijkste sparringspartner.

Wat breng je mee?

  •     Je beschikt (minimaal) over een afgeronde HBO-opleiding;
  •     Je hebt affiniteit met energie (techniek);
  •     Je hebt kennis van asset management;
  •     Humor, vrolijkheid en een teamspeler.
  •     Je bent creatief en probleemoplossend. Wanneer nodig neem je initiatief en door je flexibele instelling ben je wendbaar.
  •     Je bent innovatief, werkt zorgvuldig en neemt je verantwoordelijkheid.
  •     Je hebt een analytische blik en beschik je over goede communicatieve skills.
  •     Je bent een echte teamspeler en met jouw humor en vrolijkheid weet je mensen te overtuigen.

 

Nationaal Watertraineeship
Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt trainingen op het gebied van persoonlijke én professionele ontwikkeling, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen.

Meer weten?
Neem contact op met Helen van Zundert +31 6 83 67 47 02

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Communicatie en Marketing

Het Waterschapshuis is een verbindende regieorganisatie. Het neemt de 21 waterschappen geen taken uit handen, maar is vooral een spin in het web en zorgt ervoor dat waterschappen voordeel behalen…
Lees meer