Trainee Beleid en Bestuur

Heb je affiniteit met de watersector, beleid en politieke besluitvorming en kun je goed communiceren? Word dan trainee Beleid en Bestuur bij Vewin!

Jouw bijdrage

De belangrijkste taak van Vewin is het in Den Haag en Brussel behartigen van de belangen van haar leden, de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven. Dit met als doel gunstige condities tot stand te brengen en te houden voor de continue productie van goed drinkwater. De drinkwaterbedrijven zijn publieke organisaties, die als taak hebben om 24 uur per dag, 7 dagen in de week onberispelijk en betaalbaar drinkwater te leveren, nu en ook in de toekomst. Drinkwater heeft veel maatschappelijke raakvlakken, zoals met waterkwaliteit en -kwantiteit, volksgezondheid, ruimtelijke ordening, natuur, bodemgebruik, veiligheid, klimaat en milieu.

Wie ben jij?

Hoe vind je het om als trainee ervaring op te doen die het begin van je loopbaan een kickstart geeft en de basis vormt voor een veelbelovende carrière? Als Trainee Beleid en Bestuur bij Vewin mag je de uitdaging aangaan om namens Vewin de belangen van de Nederlandse drinkwaterbedrijven te behartigen. Dit met als doel gunstige condities tot stand te brengen en te houden voor de continue productie van goed drinkwater. Dit houdt in dat jij je mag bezighouden met Nationaal en Europees beleid op gebied van waterbeschikbaarheid, waterkwaliteit, natuur, bodemgezondheid, ruimtelijke ordening, energietransitie, waterbesparing en nog vele andere onderwerpen. Je biedt ondersteuning aan de lopende beleids- en lobbyactiviteiten maar er zijn veel mogelijkheden om zelf onderwerpen op te pakken. We bieden je een plek met veel uitdaging waarin je veel zal leren over de watersector en wat belangenbehartiging inhoudt.

Profiel:

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur met kennis van beleid. Affiniteit met de watersector, beleid en politieke besluitvorming is een pré. Daarnaast is het van belang dat je goed moet kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Renee Vergouwe, Renee@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 396 92 538.

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Grondwater en Bemalingen

Engineers met vernieuwingskracht die praktische en innovatieve oplossingen ontwikkelen op het gebied van civiele en bouwtechnische constructies en waterbouw. Wij staan voor goed maakbare en uitvoerbare ontwerpen. Ze hebben een…
Lees meer

Trainee Techniek

Ben jij klaar om aan de slag te gaan en een verschil te maken in de wereld van water? Het traineeship biedt jou de unieke kans om je talenten te…
Lees meer

Trainee Projectbeheersing

Ben jij klaar voor deze uitdagende rol waarin jouw expertise het verschil maakt? De werkplek  Als trainee projectbeheersing ben jij samen met jouw team de drijvende kracht achter de afdeling…
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up