Trainee Bestuurszaken

In maart 2023 zijn er weer waterschapsverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen en in de periode daarna is het team bestuurszaken op zoek naar een trainee bestuurszaken. Als trainee werk je samen met jouw collega’s van bestuurszaken voor en achter de schermen aan ambtelijk bestuurlijke vraagstukken. Je werkt voor het Dagelijks Bestuur (DB) enhet Algemeen Bestuur (AB) van het waterschap, dit zijn de twee hoogste beslisorganen. Het voorbereiden van kennissessies, heidagen,
werkbezoeken & het maken van agenda’s en verslagen is als trainee jouw hoofdtaak.

De bestuurlijke evenementen vinden vaak buiten de deur plaats met samenwerkingspartners. Als trainee ben je als aanspreekpunt verantwoordelijk voor het organiseren van innovatieve en informatieve sessies voor het Algemeen Bestuur en het Dagelijks Bestuur. Jij geeft hiermee invulling aan de verzoeken die binnenkomen uit de organisatie en het bestuur. Daarnaast werk je samen met team strategie om invulling te geven aan de bestuurlijke en strategische agenda van het waterschap.

Naast deze taak ga je in overleg met het team aan de slag met andere opdrachten voor de organisatie, bijvoorbeeld invulling geven aan de dag van de organisatie.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden:

Bestuurszaken is een kleinschalig team dat bestaat uit een manager Bestuursondersteuning, een bestuursadviseur en 2 medewerkers Bestuurszaken. Het team Bestuurszaken zorgt voor de voorbereiding, verslaglegging en vastlegging van de besluitvorming van de vergaderingen van het college van dijkgraaf en hoogheemraden, het algemeen bestuur en de adviescommissies uit het algemeen bestuur.

Daarnaast is Bestuurszaken de schakel tussen de ambtelijke en bestuurlijke organisatie. Dit houdt in dat zij signalen vanuit de ambtelijke organisatie vertalen naar adviezen voor de inrichting en uitvoering van het bestuurlijke besluitvormingsproces. Maar ook zijn zij sparringpartner voor bestuursleden en medewerkers over de wijze waarop het bestuur het best gefaciliteerd kan worden in het nemen van strategische besluiten. Hiermee staat Bestuurszaken midden in de organisatie en zitten we vooraan waar de belangrijke keuzes worden gemaakt die impact hebben op onze leefomgeving en waterhuishouding.

Bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden werk je samen met een hechte club collega’s en heb je tegelijkertijd alle ruimte om het pad uit te stippelen dat jij voor ogen hebt. Door jouw talent in te zetten ben je verzekerd van werkplezier en kun je maximale meerwaarde bieden aan de organisatie! Daarbij doe je ook nog eens maatschappelijk zinvol werk en kom je te werken in een omgeving waarin je jezelf mag zijn. Wij hebben diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel en niet voor niets is De Stichtse Rijnlanden het waterschap dat het hoogst scoort op deze thema’s!

Jouw profiel:

  • Jij bent communicatief sterk en staat graag in contact met anderen;
  • Jij bent organisatorisch sterk en bewaakt het overzicht;
  • Jij bent een verbinder en zet je creativiteit graag in;
  • Jij bent politiek-sensitief of wil hier meer over leren;
  • Jij neemt initiatief en weet je eigen draai te geven aan verzoeken uit de organisatie en bestuur,

Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt trainingen op het gebied van persoonlijke én professionele ontwikkeling, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Saskia van Otterloo van het Nationaal Watertraineeship, saskia@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar 06 342 188 70.

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee systeem engineering

Wil jij je graag ontwikkelen en wil je een maatschappelijke impact hebben? Dan is dit traineeship iets voor jou! Je krijgt een fulltime arbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar…
Lees meer