Trainee Communicatie en Marketing

Deze netwerkorganisatie is in het leven geroepen als de regie-, beheer-, en uitvoeringsorganisatie op het gebied van digitale informatievoorziening van de waterschappen. De organisatie streeft naar een duurzaam en gemeenschappelijke informatievoorziening. Met als doel het bevorderen en faciliteren van samenwerking op het gebied van informatievoorziening tussen de waterschappen en de andere overheden.

De organisatie levert toegevoegde waarde voor de Nederlandse waterschappen bij het realiseren van de digitale transformatie. Vanuit 12 programma’s worden innovatieve projecten uitgevoerd die bijdragen aan een duurzame gemeenschappelijke informatievoorziening, zoals apps, databanken en platforms die aansluiten bij de uitdagingen van één of meerdere waterschappen.

Jouw Trainee Functie (Amersfoort)
Als Trainee Communicatie en Marketing heb je een uitdagende baan. Je bent verantwoordelijk voor het doorvertalen van de corporate communicatiestrategie naar de communicatiestrategie van een innovatieprogramma, waarin binnen meerdere projecten vorm wordt gegeven aan verbinding met waterschappen, andere overheden en bedrijven en de interne organisatie. Je werkt nauw samen met je collega’s van het programma Tranformatie en Innovatie als ook met het communicatieteam en bent de verbindende factor tussen verschillende projecten van het programma. Je denkt actief mee aan creatieve oplossingen, bent betrokken en krijgt de vrijheid om je te ontwikkelen. Verder draag je bij aan het ontwikkelen van een (social) media strategie en zorg je met je enthousiaste en begrijpelijke schrijfstijl dat de innoverende projecten waar jij voor werkt zo goed mogelijk onder de aandacht komen. Daarnaast heb je onder andere de volgende verantwoordelijkheden:

 • Binnen het programma stem je met de diverse projecten af om de communicatie daarop aan te passen naar buiten toe;
 • Je zorgt voor een communicatieplan voor diverse projecten vanuit het programma;
 • Je zorgt voor een communicatiekalender die is afgestemd op de corporate communicatie;
 • Je helpt met de communicatie naar deelnemers en het netwerk rond bepaalde events;
 • Je hebt een brede blik en weet goed verbindingen te leggen tussen de interne organisatie en de watersector;
 • Je creëert en produceert content zodanig dat deze meervoudig gebruikt kan worden. Denk aan onze website, nieuwsbrieven, podcasts en/of sociale media;
 • Je draagt bij aan het vertalen van de corporate strategie naar het programma;
 • Je zorgt voor interne afstemming tussen verschillende projecten en zoekt naar het juiste evenwicht in communicatie, content en middelen;

Jouw team
Het team waar je in komt te werken bestaat uit ongeveer 10 collega’s, die gezamenlijk werken aan 3 grote projecten en meerdere kleine projecten. Als trainee Communicatie en Marketing ben je een verbindende factor tussen diverse projecten en zorg je voor een eenduidige uitstraling en impact van het dagelijks werk van het team.

Eisen:
Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, betrokkenheid en zelfredzaamheid typeren jou als persoon. Je toont initiatief en staat open voor nieuwe onderwerpen en ideeën. Daarnaast houd je van een open, direct en eerlijke manier van communiceren, stelt vragen, durf je fouten toe te geven en leer je hiervan. Je voert zelfstandig opdrachten uit en werkt ook graag samen, versterkt het teamgevoel en bent gericht op collegialiteit. Je hebt talent maar nog niet perse specifieke werkervaring en onderscheidt jezelf door jouw werkmentaliteit, potentie en persoonlijkheid.

Wie ben jij?

 • Je hebt de ambitie om jezelf te ontwikkelen en je bent leergierig;
 • De maatschappelijke verantwoordelijkheid van deze (overheids)organisatie spreekt je aan;
 • Je hebt sterke affiniteit met innovatie en transformatie;
 • Je bent ondernemend en hebt een proactieve houding;
 • Je hebt kennis van digital tools;
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van Marketing, Communicatie, Media of Bedrijfskunde;
 • Met ongeveer 0-2 jaar werkervaring heb je behoefte aan meer begeleiding en training;
 • Je wilt graag investeren in jouw toekomst;
 • Je bent creatief en overtuigend;
 • Je bent omgevingsbewust en klantgericht.

Sta je te trappelen om het verschil te maken in de watersector? Wil je straks écht van waarde zijn? En ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan jezelf te werken? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op 070-3 319 949 of info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

  Menu