Trainee Delta Platform

Ben jij een enthousiaste, gedreven, teamspeler en ben je geïnteresseerd de maatschappelijke uitdagingen die er zijn rondom het complex van waterkwaliteit, waterbeschikbaarheid en waterveiligheid? Word dan trainee Delta Platform!

Delta Platform

Delta Platform is een samenwerkingsverband en vertegenwoordigt 11 hogescholen. We stimuleren en faciliteren praktijkgericht onderzoek in Nederland met focus opmaatschappelijke uitdagingen rondom waterkwaliteit, waterbeschikbaarheid en waterveiligheid.

De water gerelateerde vraagstukken zijn te complex voor één expert, één kennisinstelling, één bedrijf of de overheid alleen. Delta Platform vormt daarom consortia die de kennis van overheid, bedrijfsleven en onderwijs/kennisinstituten verbindt. Delta Platform initieert, faciliteert en stimuleert samenwerking om complexe vraagstukken te kunnen oppakken, opgedane kennis te borgen en te landen in de curricula van opleidingen in onder andere het hbo. Hiervoor werken we vanuit zogenaamde living labs in de verschillende landschapstypes in Nederland. In zulke living labs draait het om (samen)werken, onderzoeken, leren en innoveren. Het zijn eigentijdse learning communities, waarbinnen we het vraagstukintegraal benaderen vanuit uiteenlopende perspectieven en gebruikmaken van alle relevante kennisdomeinen.

Delta Platform is gevestigd bij HZ University of Applied Sciences in Middelburg en heeft een (inter)nationale scope.

 

Team Delta Platform

Het team bestaat uit ongeveer 6 collega’s, waaronder projectleiders en kennisliaisons waar je nauw mee samen werkt. Verder werken we samen met een steeds wisselende schil van interne (binnen de HZ) en externe projectleiders, lectoren en onderzoekers.

Jouw bijdrage

Als trainee bij Delta Platform werk je samen met projectleiders en kennisliaisons aan diverse projecten. Enkele voorbeelden van processen en projecten waar we aanwerken:

 • Samen met diverse organisaties zijn we bezig met het opzetten en verder door ontwikkelen van water gerelateerde living labs. Te denken valt aan living labs zoals het bestaande living lab Schouwen-Duiveland, Delta Oost en de nieuwe Living.
 • labs Wadden, IJsselmeer, Veenweidegebied Friesland, Getijdepark Feyenoord en de ambities rondom Den Bosch.
 • Het verbreden en opschalen van publiek-private samenwerkingsvormen in de Zuidwestelijke Delta vanuit de Groeifondsaanvraag “Opschaling PPS’en”.
 • Het opzetten en door ontwikkelen van cursussen in het kader van Leven Lang Ontwikkelen.
 • Het inzichtelijk maken en actueel houden van het aanbod van opleidingen en lectoraten rondom watervraagstukken.
 • Aanjagen van nieuwe initiatieven en projecten ten behoeve van praktijkgericht onderzoek.
 • Het schrijven en aanvragen van projectsubsidies.
 • Het vertegenwoordigen van het water gerelateerde onderwijs & onderzoek in algemene zin.

Wie ben jij?

 • Je hebt interesse in de maatschappelijke uitdagingen die er zijn rondom het complex van waterkwaliteit, waterbeschikbaarheid en waterveiligheid. Inhoudelijke kennis is een pré.
 • Je bent een teamspeler, je werkt vanuit gelijkwaardigheid en durft mensen aan te spreken.
 • Je bent een netwerker, in staat om verbindingen te leggen tussen verschillende soorten organisaties met (soms) uiteenlopende belangen.
 • Je kunt goed luisteren en kritische vragen stellen wanneer nodig. Je weet informatie goed te analyseren, samen te vatten en op papier te zetten en kunt het goede verhaal aan de juiste personen vertellen.
 • Je vindt het leuk om met een klein team en een groot netwerk samen te werken aan de complexe uitdagingen waar we voor staan op het gebied van water om samen te werken aan een betere toekomst.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Maarten van Wel, maarten@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 34 21 72 07.

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee waterbeleid

Ben jij een enthousiaste en gedreven jonge professional die wil bijdragen aan de realisering van waterdoelen in Nederland? Wil jij waterbeleid formuleren en concrete uitvoeringsmaatregelen ontwikkelen voor waterkwaliteit, -kwantiteit en…
Lees meer

Trainee Projectleider

Ben jij een gedreven professional met een passie voor water en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan ben je bij Waterschapsbedrijf Limburg aan het juiste adres. “Kom werken…
Lees meer