Trainee Digitale Transformatie

Ben jij een digitaal sterk en heb jij behoefte om te werken aan een duurzame toekomst? Met maximaal een jaar werkervaring en interesse in het werk van de waterschappen is dit jouw kans om in te stappen. Solliciteer als trainee Digitale Transformatie bij de Unie van Waterschappen.

Jouw bijdrage

Om vorm te geven aan de uitdaging van het digitale tijdperkzijn we bezig met het opstellen van de Vaarkaart digitale transformatie bij de waterschappen. De vaarkaart is de bestuurlijke kapstok waarin het ‘wat’ en ‘waarom’ van de digitale transformatie voor de waterschappen en geeft ons inzicht, overzicht en uitzicht. Na vaststelling van dit bestuurlijke visiedocument willen wel later dit jaar gaan werken aan de nadere uitwerking en implementatie van de vaarkaart, op thema’s zoals datagedreven werken, ethiek, privacy en digitaal leiderschap.

Digitale transformatie bij de Unie
Je werkt samen in het digiteam aan digitale transformatie binnen de eigen organisatie onder andere door het creëren van awareness en het enthousiasmeren van collega’s om met digitale transformatie aan de slag te gaan en de kansen te zien die dit biedt in hun werkzaamheden.

Wie ben jij?

Je wordt onderdeel van het programma Moderne Overheid en lid van het digiteam, bestaande uit zes collega’s. Dit programma is op zijn dossiers (zoals belastingstelsel, duurzaam opdrachtgeverschap, digitale transformatie voor de waterschappen) de belangenbehartiger van alle waterschappen en laat de waterschappen kennis en ervaringen delen door netwerken te organiseren tussen waterschappen op alle niveaus. Het digi-team houdt zich bezig met digitale dossiers, zoals digitale transformatie, AI, informatieveiligheid, digitale dienstverlening, data en geo-informatie. Een nauwe samenwerking met de collega’s binnen het Uniebureau en de themagroepen, werkgroepen, commissies, bestuur en ledenvergadering binnen de vereniging is hiervoor essentieel.

Deze punten zijn wenselijk:

• Je hebt een afgeronde studie op hbo of academisch niveau;
• Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring;
• Je hebt affiniteit met innovatie, (nieuwe) digitale technologieën en digitale transformatie.
• Je bent proactief, je krijgt energie van het werken met mensen en je houdt van organiseren en plannen vormgeven;
• Je hebt sterke communicatieve en sociale vaardigheden;
• Je beschikt over een kritisch en creatief denkvermogen;
• Je bent zelfstandig, flexibel, goed in schakelen en prioriteren;
• Je kunt goed samenwerken en je legt gemakkelijk contact;
• Je bent politiek bestuurlijk sensitief;
• Je hebt interesse in het speelveld van de (Unie van) Waterschappen.

DE UNIE VAN WATERSCHAPPEN

De Unie van Waterschappen is de koepelvereniging van de 21 Nederlandse waterschappen. Waterschappen zijn verantwoordelijk voor het beheer van waterkeringen, het regionale waterbeheer en het zuiveren van rioolwater. De Unie van Waterschappen vertegenwoordigt de waterschappen nationaal en internationaal en stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking. Het is een kleine, informele organisatie van zo’n 80 mensen met een passie voor vernieuwen en verbeteren. De organisatie wordt aangestuurd door de algemeen directeur, vier programmaleiders en een hoofd bedrijfsvoering. Het werk van de Unie van Waterschappen is verdeeld over vijf programma’s/werkvelden:

  • Waterbeleid;
  • Innovatie, Duurzaamheid en Internationaal;
  • Moderne Overheid;
  • Vereniging, Communicatie & Bestuurlijk Juridische Zaken;
  • Bedrijfsvoering.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Renee Vergouwe, Renee@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 396 92 538.

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee waterbeleid

Ben jij een enthousiaste en gedreven jonge professional die wil bijdragen aan de realisering van waterdoelen in Nederland? Wil jij waterbeleid formuleren en concrete uitvoeringsmaatregelen ontwikkelen voor waterkwaliteit, -kwantiteit en…
Lees meer

Trainee Projectleider

Ben jij een gedreven professional met een passie voor water en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan ben je bij Waterschapsbedrijf Limburg aan het juiste adres. “Kom werken…
Lees meer