Trainee Drinkwatervoorziening in Amsterdam

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste technieken en is bijna 100% klimaatneutraal. Bij ons werken echte vakmensen: van dijkinspecteur tot dataspecialist en van techneut tot teamleider. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden. Je vindt dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen bij onze eigen Waternet Academie.

 

Wat ga je doen en waar draag je aan bij?

Als er iets belangrijk is in de wereld is het schoon drinkwater en droge voeten. Wat is er dan leuker dan daar je steentje aan bij te dragen en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen! Dat kan bij Waternet, het enige bedrijf van Nederland dat zich richt op de hele watercyclus; van het opvangen en schoonmaken van rioolwater, het bewaken van de peilen en kwaliteit van het oppervlakte water, het onderhouden van de grachten, het bedienen van bruggen en sluizen, tot het produceren van jouw drinkwater. Drinkwater van voldoende druk en goede kwaliteit is een randvoorwaarde voor een goede volksgezondheid. Dat gegeven markeert de grote maatschappelijke relevantie van onze drinkwatervoorziening voor de metropoolregio Amsterdam. Er vinden veel ontwikkelingen in deze metropoolregio plaats die zeer waarschijnlijk een grote impact hebben, op zowel beschikbaarheid als betrouwbaarheid van het door ons geleverde drinkwater.

Recente ontwikkelingen zoals groei van de stad, de langdurige droge en warme perioden van de afgelopen jaren, aangescherpte wetgeving ten aanzien van de zogenaamde PMT-stoffen (Persistent, Mobiel en Toxisch), de toenemende druk op bronnen voor Drinkwater, de energietransitie, met als gevolg een toenemende druk op de ondergrondse infrastructuur en de extra watervraag van industriële afnemers zoals datacenters. Allemaal voorbeelden van ontwikkelingen met consequenties voor onze drinkwatersystemen. Om nu en in de toekomst te kunnen voldoen aan de consequenties daarvan, is het van belang dat Waternet tijdig en adequaat inspeelt op deze ontwikkelingen.

De komende dertig jaar voorzien we in de Metropoolregio Amsterdam een forse groei van de drinkwatervraag. Een aantal collega’s hebben zich hier de afgelopen twee jaar in verdiept en hier is een toekomstvisie uitgerold. In deze toekomstvisie wordt geadviseerd binnen 10 jaar extra productiecapaciteit te ontwikkelen in Oost (Bethune, ARK, Voorzuivering Loenderveen en Productiebedrijf Weesperkarspel) Waarom in “Oost”?. Dit om meer balans (Oost vs. West) in het systeem te krijgen. Meer balans leidt tot verhoging leveringszekerheid en minimaliseert tegelijkertijd de omvang van de aanpassingen/uitbreidingen in de bestaande zuivering, transport- in distributie-infrastructuur en een betere uitnutting.

Dertig jaar, 2050, het lijkt allemaal nog erg ver weg. Zo beschouwd wel. Maar, we bouwen gefaseerd en ook al lijkt het nog ver weg, we hebben de komende jaren nog veel voorwerk te doen voordat de eerste extra druppel bij de klant geleverd kan worden. Denk aan (pilot)onderzoek, omgeving, programmeren, ontwerpen, bouwen, in bedrijfstellen. Als je dat allemaal op een rij zet, trek je maar één conclusie: we hebben de nu beschikbare tijd echt hard nodig. Nu doorpakken dus!

Via het programma Transitie Uniform Assetmanagement (TUA) worden verschillende processtappen in kaart gebracht. De gemaakte keuzen worden uiteindelijk vertaald, via het TUA-procesmodel, van Maken Plannen vervolgens via Programmeren, naar concrete opgaven voor het daarna volgende TUA-proces Ontwerpen & Uitvoeren.

 

Welkom in het team

Het programma TDWA is een omvangrijk programma, dat zie je ook terug in de organisatie daarvan. Op dit moment zijn zo’n 35 professionals dagelijks of wekelijks bezig met het uitwerken van onderzoeksvragen die beantwoord moeten worden voordat Waternet majeure keuzen kan maken voor de toekomst. De onderwerpen zijn zeer divers; van omgevingsbeheersing, waarbij wij bijvoorbeeld aanschuiven bij de plaatselijke kanovereniging, tot geohydrologisch onderzoek via de drones/helikopter. Alle onderzoeksvragen worden per discipline/thema gebundeld in themagroepen. Dat stelt ons in staat met de vereiste focus en deskundigheid aan ingewikkelde onderzoeksvragen te werken. Maar, tussen de themagroepen bestaan veel raakvlakken. Om die goed te beheersen en daarmee de integraliteit van de oplossingen te bevorderen, organiseren wij regelmatig zogenaamde themadagen voor uitwisseling, afstemming en verrijking.

Voor vier dagen in de week ga je aan de slag bij Waternet, maar we zullen je niet in het diepe gooien, één dag in de week krijg je intensieve begeleiding zodat je na twee jaar klaargestoomd bent tot een echte specialist.

 

Dit krijg je ervoor terug

Als je bij Waternet werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden:

  • Een contract voor twee jaar bij Waternet voor 32 uur per week. In deze twee jaar ontvang je intensieve coaching en word je klaargestoomd tot echte professional. Hierna wordt gekeken of er voor jou een vaste plek binnen de organisatie is.
  • Een bruto maand salaris van €2.500,-per maand
  • Je start in april met het traineeship
  • Op maandag t/m donderdag werk je bij Waternet. Op vrijdag zal je trainingen en coaching volgen bij het Nationaal Watertraineeship
  • Het Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) zal worden gebruikt voor opleidingen met betrekking tot het traineeship, deze worden door Waternet bepaald
  • Maar liefst 20% van jouw maandsalaris ontvang je extra. Uit te betalen in extra vrije dagen, een opleiding of salaris
  • Een pensioenfonds van het ABP
  • Reiskostenvergoeding of thuiswerkvergoeding

 

Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt trainingen op het gebied van persoonlijke én professionele ontwikkeling, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen.

Meer weten?
Neem contact op met Helen van Zundert +31 (0)6 83 67 47 02.

Meer vacatures

Trainee Drinkwater

Wil jij meewerken aan een toekomstbestendige drinkwatervoorziening? Pak deze kans in Noord-Holland: als Trainee Drinkwater werkzaam zijn in een moderne, dynamische en professionele omgeving waarin mens, natuur en techniek centraal…
Lees meer

Trainee zuiveringsbeheer bij Waternet

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste…
Lees meer

    Menu