“Als Trainee Grondwater werk je in het team Assetbeheer, waar je met 20 collega’s samenwerkt aan het maken en bewaken van de meerjarenplannen voor het beheer van de ondergrondse infrastructuur en de technische installaties die daar onderdeel van uitmaken binnen de Gemeente Amsterdam. Dit betreft het drinkwater, afvalwater, hemelwater en grondwater.”

 

Ben jij afgestudeerd en klaar om aan de slag te gaan? Maak je ambities waar in de waterwereld!

Ben jij bereid om via persoonlijke, professionele en vakinhoudelijke groei jouw carrière een kickstart te geven? Heb jij een passie voor water en ben je intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de vraagstukken van deze tijd? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt.

De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. klimaat, water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vraagt het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines én diverse werkgevers over de volle breedte van de sector bij elkaar. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière als toonaangevende professional in de watersector. Je krijgt een unieke kans jouw talenten te ontwikkelen met een groep gelijkgestemde starters.

Het traineeship

Het Nationaal Watertraineeship is in 2010 gestart als initiatief van de watersector met de bedoeling jonge instroom te vergroten én hen een goede start mee te geven in de waterwereld. In dit vakinhoudelijk traineeship ga jij vanaf dag één aan de slag bij een organisatie die ertoe doet! Hier werk je vier dagen per week in de praktijk om jouw vak te leren. Ons programma helpt je daarnaast om je vanuit jouw persoon, jouw vak, jouw organisatie, te verbinden aan anderen en aan de grotere sector om je heen.

De vrijdagen staan in het teken van jou! Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies en gastcolleges van vele experts. Je bezoekt organisaties, gaat op excursies en op meerdaagse activiteiten. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Doorlopend zijn zo’n 120 trainees actief en werken we samen met ruim 80 organisaties in het werkveld. De deelnemende organisaties zijn heel divers. Dit zijn onder andere waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen, ministeries, gemeenten, provincies en aannemers, door het hele land. Inmiddels zijn er ruim 400 alumni die nog altijd in goede verbinding met dit netwerk staan. Je staat er als trainee dan ook niet alleen voor; we zijn een actieve beweging, waar jij onderdeel van uit kunt gaan maken!

 

Trainee Grondwater

 

Als Trainee Grondwater werk je mee aan het beheer van de grondwaterassets in de stad Amsterdam. In Amsterdam zijn er verschillende complexe vraagstukken op het gebied van grondwaterbeheer, zoals bodemdaling, te hoge grondwaterstanden die overlast veroorzaken in parken of kelders, of te lage grondwaterstanden die schade aan houten funderingen kunnen veroorzaken. Om de huidige en toekomstige grondwatersituatie inzichtelijk te krijgen en te verbeteren, werk je samen met collega’s aan het opstellen
van een assetmanagementplan voor de ontwateringsmiddelen. Dit zijn de assets die het grondwater reguleren. Hierdoor wordt vanaf het ontwerp tot aan de aanleg en het onderhoud vastgelegd wat er nodig is om de grondwaterassets op de juiste manier te beheren. Op deze manier geef jij invulling aan de grondwaterzorgplicht van de gemeente Amsterdam. De basis hiervoor is vastgelegd in het Omgevingsprogramma Riolering.

Jij draagt bij aan een efficiënte uitvoering van het beheer- en onderhoud aan onze ontwateringsmiddelen en werkt aan een manier om de status van ons systeem continu te toetsen. De interactie van het grondwatersysteem met hemelwaterassets verdient daarbij onze speciale aandacht. Door middel van een beoordelingskader (bestaande uit doelen, functionele eisen, maatstaven en meetmethoden) wordt de invulling van de grondwaterzorgplicht concreet en toetsbaar gemaakt. Jij vertaalt daarnaast de strategie van de assetmanagers naar de operatie.

Dit werk doe je samen met de assetmanagers, programmeurs, geohydrologen en de (operationeel) assetbeheerders. Jij hebt affiniteit met het vertalen van grondwaterdata en analyses naar het maken van plannen en het inzetten voor verbeterslagen op gebied van ICT. Het gaat daarbij vooral om het verbeteren van de datastructuur in GIS, aanvullen van gegevens in GIS met betrekking tot drainagesystemen en het ervoor zorgen dat deze gegevens en resultaten eenvoudig door collega’s gebruikt kunnen worden.

  • Werk jij mee aan de speerpunten van de komende jaren: het verder ontwikkelen van het Assetmanagementplan Ontwateringsmiddelen;
  • Analyseer jij de situatie van grondwater- en hemelwaterstelsels;
  • Zorg jij voor een inhoudelijke afstemming van de relatie tussen bovengrondse en ondergrondse voorzieningen voor hemelwater en grondwater;
  • Analyseer jij de gegevens over onze drainage- en infiltratiesystemen. Daarin heb je kennis van (geo)hydrologie opgedaan;
  • Ervaring met GIS-systemen zoals Arcgis Pro is een pré;

Je komt te werken in de afdeling Beleid & Assets. Binnen de afdeling zijn er 5 teams actief. Jij komt te werken in het team Assetbeheer, waar ongeveer 20 collega’s werken. Samen maken en bewaken wij de meerjarenplannen voor het beheer van de ondergrondse infrastructuur en de technische installaties die daar onderdeel van uitmaken. Dit voor het drinkwater, afvalwater, hemelwater en grondwater. Het team is
een enthousiaste groep in ontwikkeling. Er wordt gelachen, hard gewerkt en we vangen elkaar op waar nodig. We zijn op zoek naar een energieke, flexibele en nieuwsgierige persoonlijkheid als nieuwe collega.

Neem contact op met Helen van Zundert, Helen@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 83674702

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Waterkwaliteit

“Ben jij een energieke, leergierige junior met maximaal een jaar werkervaring? Sta je te trappelen om te leren, wil je je ontwikkelen, ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan…
Lees meer

Trainee Techniek Civiel

“Als Trainee Techniek Civiel ontwikkel je binnen het team Engineering integrale ontwerpen en technische oplossingen, en groei je onder begeleiding van senior adviseurs uit tot een zelfstandig projectleider.”    …
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up