Trainee Hydrologie

Adem jij hydrologie? Ben jij een persoon die onverzadigd raakt op het gebied van (zone)hydrologie? Dan is dit een baan naar je hart! lees hieronder wat Acacia Water en het Nationaal Watertraineeship voor jou hebben gedacht.

 

Waar ga je werken?

Acacia Water is een onderzoek- en adviesbureau dat wereldwijd duurzame oplossingen ontwikkelt voor waterschaarste en klimaatadaptatie. Wij voelen een sterke verantwoordelijkheid om onze kennis en expertise in te zetten en daarmee een bijdrage te leveren aan beschikbaarheid van schoon (drink)water en het behoud en herstel van de natuurlijke hulpbronnen.

 

Jouw team

Samen met het team en de opdrachtgever levert de kandidaat de bovenstaande specifieke kennis en daarmee een grote inhoudelijke bijdrage aan ons uiteindelijke doel om een bijdrage te leveren aan beschikbaarheid van schoon (drink)water en het behoud en herstel van de natuurlijke hulpbronnen. We verzamelen gegevens in het veld, voeren analyses uit met behulp van modellen, ontwikkelen scenario’s en komen vanuit een wetenschappelijke basis tot concrete oplossingen en een uitvoerbare strategie. De experts van Acacia Water zitten veel in het veld en dicht op de praktijk. Naast onderzoek in het veld en analyses in ons eigen laboratorium voeren we model- en literatuurstudies uit om dichter bij de beste duurzame oplossing te komen. Kennis van de onverzadigde zone en de effecten daarvan op de bodemdaling, gewasgroei en waterkwaliteit is daarbij essentieel.

We beloven je niet zomaar een vliegende start van je carrière. Je zult namelijk zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Vanaf dag één ga je aan de slag bij een organisatie die ertoe doet. Hier werk je vier dagen per week in de praktijk om jouw vak te leren. De vrijdagen staan in het teken van jou! We gaan aan de slag met reflectie, persoonlijke groei, kennisdeling en onderlinge kennismaking. Daardoor leer je niet alleen jezelf, je mede trainees en de sector goed kennen, maar bouw je ook in zeer korte tijd een waardevol netwerk op. En juist naar deze combinatie zijn organisaties hard op zoek.

Jouw bijdrage

Acacia Water is op zoek naar een trainee die kan bijdragen aan het onderzoek en advies op het gebied van (grond-) waterbeheer in Nederland. Gezien de diversiteit van de projecten en klanten binnen Acacia Water verschilt het schaal- en detailniveau van de gevraagde oplossingen per project. Ervaring met (grond)waterbeheer, een scherp analytisch vermogen,goede communicatieve vaardigheden en een flexibele instelling zijn daarom noodzakelijk eigenschappen. Ervaring met projectmanagement is mooi.

Er is ruimte voor:

  • eigen ontwikkeling en opleiding;
  • veel vrijheid voor het inrichten van je werktijden en werkzaamheden;
  • eigen inbreng.

Daarnaast:

  • werk je in een hecht team en een informele werkomgeving;
  • zijn de (secundaire) arbeidsvoorwaarden uitstekend.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Als afgestudeerde hbo’er of wo’er met kennis én affiniteit met water ben je van harte welkom. Een opleiding als bijvoorbeeld Civiele Techniek, Hydrologie, Land- en Watermanagement is sowieso een goede basis. Maar ook andere studieachtergronden zoals rechten, werktuigbouw, bestuurskunde of bedrijfskunde sluiten heel goed aan. Je mag maximaal twee jaar werkervaring hebben.

Wanneer je de selectie door bent, gaan we samen in ons brede netwerk zoeken naar een passende werkplek bij een van onze deelnemende organisaties. Deze sluit aan bij jouw profiel en persoonlijke ambities. Je kunt ons helpen door ook in je eigen netwerk te zoeken. Zo zet je direct je eerste stappen in de watersector. De deelnemende organisaties zijn heel divers. Dit zijn onder andere waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen, ministeries, gemeenten, provincies en aannemers.

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem dan contact met ons op via 070 3 319 949.

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee waterbeleid

Ben jij een enthousiaste en gedreven jonge professional die wil bijdragen aan de realisering van waterdoelen in Nederland? Wil jij waterbeleid formuleren en concrete uitvoeringsmaatregelen ontwikkelen voor waterkwaliteit, -kwantiteit en…
Lees meer

Trainee Projectleider

Ben jij een gedreven professional met een passie voor water en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan ben je bij Waterschapsbedrijf Limburg aan het juiste adres. “Kom werken…
Lees meer