Trainee Innovatieve Data Analist bij Hoogheemraadschap van Rijnland

Ben jij innovatief, zelfstandig en werk je graag met data? Hoogheemraadschap van Rijnland is op zoek naar een trainee die zich in wil zetten voor het innovatieve project ‘Data gedreven Monitoren en Onderhoud van de Rijnlandse Assets’. Als onderdeel van dit project gebruik jij de beschikbare data van assets zoals poldergemalen, sluizen, en RWZI’s om deze assets nog beter, slimmer, en sneller te laten werken. 

Wat ga je doen?
Binnen het innovatieve project Data gedreven Monitoren en Onderhouden van de Rijnlandse Assets (kortweg DEMO) wordt alle beschikbare data geanalyseerd en geordend tot nuttige informatie voor het waterschap. Op basis van deze informatie worden dan weer de beslissingen over het uit te voeren onderhoud genomen. Als trainee ga je meedraaien in deze projectgroep en je bijdrage leveren aan het einddoel: voorspellend onderhoud.
DEMO is onderdeel van het verder profesionaleren en digitaliseren van risico gestuurd onderhoud bij het waterschap. In deze transitie is Rijnland opzoek naar versterking op het gebied van digitalisering. In het projectteam ga je aan de slag met het ontwikkelen en analyseren van verschillende dashboards en werk je met het team aan het grotere geheel.

Zijn de onderwerpen digitalisering, digital twins, sensoring, data science en voorspellend onderhoud, zaken die je aanspreken dan zijn we opzoek naar jou!

Functie eisen

  • Jij hebt een HBO/WO opleiding afgerond op gebied van watermanagement en/of data science;
  • Jij kunt programmeren;
  • Jij werkt zelfstandig, georganiseerd en nauwkeurig;
  • Jij bent goed in zowel schriftelijke als mondelinge communicatie;
  • Jij hebt een sterk analyserend vermogen en bent in staat om dit om te zetten in actie;
  • Jij bent in het bezit van een rijbewijs B;

Nationaal Watertraineeship
Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt trainingen op het gebied van persoonlijke én professionele ontwikkeling, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen.

Meer weten?
Neem contact op met Saskia van Otterloo +31 6  34 21 88 70

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Adviseur waterveiligheid

Ben jij net afgestudeerd in de richting civiele techniek, waterbouw, aardwetenschappen of vergelijkbaar? Wil jij je bezighouden met thema’s als klimaat, duurzaamheid en circulariteit met betrekking tot waterkeringen? Kun jij…
Lees meer

Trainee Zuiveringsbeheer

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste…
Lees meer