Trainee Klimaatadaptatie en Stedelijk Water

Wil jij bijdragen aan de fijne en duurzame leefomgeving in de gemeente Land van Cuijk? Dan is deze uitdaging iets voor jou!

Jouw bijdrage

Bij Land van Cuijk maak je het mee! Een jonge gemeente, volop in ontwikkeling. Dat maakt het werken voor Land van Cuijk uitdagend. Tegelijkertijd biedt dat ontzettend veel kansen: er is veel ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Je kunt werken aan projecten en opdrachten die jou voldoening geven, in het belang van het Land van Cuijk. Je ziet je werk direct terug in de samenleving. Zo blijven jij én de gemeente groeien.

Land van Cuijk is de grootste gemeente van Brabant, met ruim 351km² en 90.000 inwoners en 33 unieke kernen. Je kunt dus niet om de gemeente heen. Die positie benutten ze om de beste resultaten te behalen voor de gemeenschap en de regio. Wereldspelers vestigen hun bedrijf in de gemeente Land van Cuijk. Waar mogelijk zetten ze regionaal en landelijk de toon. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

In deze organisatie gaat het erom dat je goed in je vel zit. Ze bieden onder meer loopbaanadvies, dat draait om jouw ontwikkeling, vitaliteit en geluk. Of het nu werk gerelateerd is of juist persoonlijk: er is altijd gelegenheid voor een goed gesprek. Bewust omgaan met je loopbaan, dat juichen zij toe.

 

Jouw team

Het team Civiel en Verkeer zorgt voor het aanleggen en onderhouden van de openbare ruimte waaronder wegen, stedelijk water en riolering, openbare verlichting en verkeersaangelegenheden. Het team bestaat uit 25 vaste medewerkers en 14 inhuurkrachten. Binnen het cluster stedelijk water werken nu 9 medewerkers

Belangrijke thema’s voor de komende jaren binnen het team stedelijk water zijn o.a;

 • Duurzaam ingerichte organisatie (team) stedelijk water LvC, balans jong en oud
 • Data-opgave
 • Klimaatbestendig Land van Cuijk
 • Water en bodem sturend
 • Water onderdeel van een fijne en duurzame leefomgeving

Andere functie-eisen:

Je hoeft niet per se een achtergrond te hebben in de civiele techniek, maar moet wel een water gerelateerde achtergrond hebben en de ambitie om het stedelijk water werkveld te verkennen.  

Niveau het liefst HBO, omdat het meer een praktisch werkveld is, maar WO kan natuurlijk ook.

Je zal als trainee ontwikkelen in de richting van adviseur in de brede zin van het woord. Adviseren op plannen, meedenken met beheer en beleid, onderzoeken, omgang met data, ontwikkelingen in het werkveld.

Competenties en vaardigheden die bij deze functie passen:

 • Ambitieus
 • leervermogen
 • Aanpassingsvermogen
 • Betrokken
 • Creatief
 • Loyaal
 • Resultaatgericht
 • Teamspeler

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Bart van de Ven, Bart@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 342 18 869

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee waterbeleid

Ben jij een enthousiaste en gedreven jonge professional die wil bijdragen aan de realisering van waterdoelen in Nederland? Wil jij waterbeleid formuleren en concrete uitvoeringsmaatregelen ontwikkelen voor waterkwaliteit, -kwantiteit en…
Lees meer

Trainee Projectleider

Ben jij een gedreven professional met een passie voor water en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan ben je bij Waterschapsbedrijf Limburg aan het juiste adres. “Kom werken…
Lees meer