Trainee Klimaatadaptatie

WDODelta zoekt een trainee met kennis van watermanagement, planologie, klimaatwetenschappen, aardwetenschappen of vergelijkbaar. Je hebt ervaring met het zelfstandig uitvoeren van een project in de rol van projectleider met collega’s (intern en extern). Verder ben je communicatief vaardig, kan je zelfstandig werken, ben je analytisch en bereid jezelf verder te ontwikkelen.

Klimaat

Door het veranderde klimaat moeten we op een andere manier naar onze leefomgeving kijken. De verwachting is dat we de komende jaren vaker te maken krijgen met weersextremen als hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen. Door kwetsbaarheden in beeld te brengen en deze aan te pakken is het mogelijk om toe te werken naar een klimaatbestendige en water robuuste omgeving.

Waterschap Drents Overijsselse Delta is een overheidsorganisatie, die wonen, werken en natuur verbindt met water. Ze zijn als organisatie in verbinding met hun omgeving. Samenwerking en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn de speerpunten. Ze zijn een ambitieuze organisatie en willen de zorg voor veilig, schoon en voldoende water van de hoogste kwaliteit bieden.

Jouw bijdrage

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) werkt in twee werkregio’s uit het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie aan deze opgave. Als Trainee Klimaatadaptatie ben je binnen de werkregio RIVUS betrokken in verschillende werkgroepen. Hier zal je samen met de partners werken aan een project om gezamenlijk één stimuleringsregeling te ontwikkelen. Ook zal je gevraagd worden om betrokken te zijn bij de aanvraag van de Impulsgelden en in een onderzoek naar klimaatbestendige bedrijventerreinen. In de werkregio Fluvius draag je waar mogelijk ook bij aan inhoudelijke vraagstukken. In beiden werkregio’s ben je actief samen met een ervaren collega van WDODelta.

Daarnaast heeft WDODelta een eigen programma Klimaatadaptatie waar je als trainee actief in bent. Samen met de deelprogrammamanager Klimaatadaptatie zorg je voor de interne en bestuurlijke afstemming van de werkzaamheden binnen de werkregio’s. Intern ben je tot eind 2023 vanuit WDODelta aanspreekpunt voor de huidige subsidieregeling van het waterschap en vragen collega’s je om advies in klimaatadaptatie vraagstukken. Zie de website van WDOD hier.

De functie wordt gecombineerd met het Nationaal Watertraineeship, een 2-jarig programma met aandacht voor zowel vakinhoudelijke, persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact met ons op via 070 – 331 99 49 of mail naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacature

Trainee Technisch Management

Bij Delfland zorgen we voor droge voeten, stevige dijken en schoon water. Met de nieuwste technologie dragen wij zorg voor een ruim 730 jaar oude infrastructuur. Tussen firewalls en waterkeringen…
Lees meer

Trainee Projectbeheersing

Bij Delfland zorgen we voor droge voeten, stevige dijken en schoon water. Met de nieuwste  technologie dragen wij zorg voor een ruim 730 jaar oude infrastructuur. Tussen firewalls en waterkeringen…
Lees meer