Wil jij meewerken aan het klimaatbestendig maken van Limburg?

De werkplek 

Van impactvolle overstromingen in Limburg (juli 2021) is er veel te leren. Na de watercrisis zijn diverse onderzoeken gestart om te begrijpen hoe we ons beter kunnen voorbereiden op dergelijke uitzonderlijke gebeurtenissen.

Binnen de missie van de TU Delft, gericht op het creëren van impact voor een betere samenleving, worden analyses geleverd en wordt ondersteuning geboden bij het toetsen van onderzoeksvragen die zijn ontstaan naar aanleiding van deze overstromingen.

Waterschap Limburg draagt vanuit haar rol verantwoordelijkheid voor waterbeheer, waterkwaliteit en waterveiligheid in de provincie Limburg. De beheerder in Limburg streeft ernaar te begrijpen hoe het watersysteem op een hoger niveau verbeterd kan worden om de provincie beter bestand te maken tegen dergelijk extreem weer.

De uitdaging ligt in het verbinden van praktijkvragen met het aanbod van onderzoek. Bovendien zijn er relevante innovaties beschikbaar in de proeftuinen WaterStraat, HittePlein en Flood Proof Holland, die mogelijk geschikt zijn voor toepassing in Limburg. De verkregen inzichten kunnen worden vertaald naar praktische toepassingen in het waterbeheer van Limburg.

Er zijn inmiddels al diverse inspirerende voorbeelden, waarbij studenten testen en analyses hebben uitgevoerd van de Limburgse overstromingen binnen het Delta Futures Lab in Delft en ter plaatse in Limburg bij verschillende beken en rivieren. Enkele resultaten daarvan hebben al concreet bijgedragen aan verbeteringen zoals de inzet van mobiele keringen.

Jouw bijdrage 

Voor dit boeiende project zoeken we een enthousiaste trainee die bij het Waterschap Limburg aan de slag gaat. In deze rol fungeer je als de schakel tussen Waterschap Limburg en diverse onderzoekers, studenten en innovaties van de TU Delft. Je verbindt de praktijkvraag van het waterschap met manieren om deze te onderbouwen via de expertise van de TU Delft. 

Werkzaamheden

 • Centraal aanspreekpunt voor zowel het Waterschap Limburg als de TU Delft, zowel aansturend als coördinerend
 • Het signaleren van kansen voor innovaties en experimenten in het gebied van het Waterschap
 • Begeleiding en ondersteuning van de onderzoeken en testen
 • Organiseren van workshops en sessies om resultaten van de onderzoeken te presenteren
 • Aanhaken van stakeholders in de regio om gezamenlijk het living lab verder vorm te geven
 • Organiseren van workshops en sessies om betrokkenheid te creëren bij het Initiatief

Eisen

 • HBO/WO opgeleid: belangrijk is dat je enthousiast bent over bovengenoemde thema’s en werkzaamheden, met een studierichting die aansluit
 • Analytisch en pragmatisch: je kunt complexe opdrachten en grote uitdagingen vertalen in praktisch uitvoerbare taken en goed prioriteren
 • Strategische netwerker: je weet de juiste mensen en initiatieven aan elkaar te verbinden
 • Proactief: er is veel ruimte voor eigen initiatieven in dit project en dit wordt ook aangemoedigd
 • Betrouwbaar en zelfstandig: je komt afspraken na en wil graag snel zelf aan de slag kunnen

 

Het programma van het Nationaal Watertraineeship:

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Renée Vergouwe, Renee@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 39 69 25 38

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Hoogwaterbeschermingsprogramma

Nederland is door zijn bijzondere ligging een echt waterland. Ons land staat daarom wereldwijd hoog aangeschreven om zijn waterkennis. Gepassioneerde en goed opgeleide professionals maken het verschil in de watersector…
Lees meer

Trainee Grondwater en Bemalingen

Engineers met vernieuwingskracht die praktische en innovatieve oplossingen ontwikkelen op het gebied van civiele en bouwtechnische constructies en waterbouw. Wij staan voor goed maakbare en uitvoerbare ontwerpen. Ze hebben een…
Lees meer

Trainee Techniek

Ben jij klaar om aan de slag te gaan en een verschil te maken in de wereld van water? Het traineeship biedt jou de unieke kans om je talenten te…
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up