Trainee Moderne Overheid / Duurzaam Opdrachtgeverschap bij de Unie van Waterschappen

Ben jij een energieke, leergierige junior met maximaal 1 jaar werkervaring. Sta je te trappelen om te leren, wil je jezelf ontwikkelen, ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan jezelf te werken en heb je interesse in het werk van de waterschappen?

Solliciteer dan als trainee Moderne Overheid / Duurzaam opdrachtgeverschap bij de Unie van Waterschappen. 

De Unie van Waterschappen is de koepelvereniging van de 21 Nederlandse waterschappen. Waterschappen zijn verantwoordelijk voor het beheer van waterkeringen, het regionale waterbeheer en het zuiveren van rioolwater. De Unie van Waterschappen vertegenwoordigt de waterschappen nationaal en internationaal en stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking. Het is een kleine, informele organisatie van zo’n 75 mensen met een passie voor vernieuwen en verbeteren.

De functie

Je wordt onderdeel van het programma Moderne Overheid en lid van het team Duurzaam Opdrachtgeverschap. Dit team helpt de waterschappen in Nederland bij het vertalen van de duurzame ambities en afspraken uit onder andere het Klimaatakkoord naar het werk en de projecten van de waterschappen. Het programma moderne overheid is op haar dossiers (digitale transformatie, financien, benchmark etc.) de belangenbehartiger van alle waterschappen en laat de waterschappen kennis en ervaringen delen door netwerken te organiseren tussen waterschappen op alle niveaus. Een nauwe samenwerking met de collega’s binnen het Uniebureau en de themagroepen, werkgroepen, commissies, bestuur en ledenvergadering binnen de vereniging is hiervoor essentieel. Externe samenwerking met de ministeries, de koepelorganisaties en de maatschappelijke organisaties is ook belangrijk.

Dit ga je doen

Je werkt samen in een team van enkele senior beleids- en bestuursadviseurs aan Duurzaam Opdrachtgeverschap. De precieze invulling is ook afhankelijk van je achtergrond en interesse. Op dit moment ligt de prioriteit bij de ondersteuning van de waterschappen bij de implementatie van strategie Duurzaam Opdrachtgeverschap Waterschappen ‘Opdrachtgeven met ambitie, inkomen met impact’.

In dit werk ondersteun en adviseer je het Uniebestuur en de waterschappen. Je wordt opgenomen in een breed intern en extern netwerk. Een dynamische baan voor iemand die de handen uit de mouwen wil steken!

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde studie op HBO of academisch niveau;
  • Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met water en/of duurzaamheid;
  • Je hebt sterke communicatieve en sociale vaardigheden;
  • Je beschikt over een kritisch en creatief denkvermogen;
  • Je bent zelfstandig, flexibel, goed in schakelen en prioriteren;
  • Je bent analytisch en je beschikt over (kwantitatieve) onderzoeksvaardigheden;
  • Je kunt goed samenwerken en je legt gemakkelijk contact;
  • Je bent politiek bestuurlijk sensitief;
  • Je hebt interesse in het speelveld van de (Unie van) Waterschappen.

Nationaal Watertraineeship
Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt trainingen op het gebied van persoonlijke én professionele ontwikkeling, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen.

Meer weten?

Neem contact op met Saskia van Otterloo +31 6 34 21 88 70.

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Adviseur waterveiligheid

Ben jij net afgestudeerd in de richting civiele techniek, waterbouw, aardwetenschappen of vergelijkbaar? Wil jij je bezighouden met thema’s als klimaat, duurzaamheid en circulariteit met betrekking tot waterkeringen? Kun jij…
Lees meer

Trainee Zuiveringsbeheer

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste…
Lees meer