Trainee Programma Coördinator Drinkwater

Sta je te trappelen om het verschil te maken in de watersector? Wil je straks inhoudelijk uitgedaagd worden en écht van waarde zijn? Ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan jezelf te werken? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière.

Jouw trainee functie (omgeving Utrecht)
Het betreft een functie bij een opleidingscentrum. Als programma coördinator werk je mee aan het actueel houden van bestaand en nieuw cursusaanbod binnen het vakgebied drinkwater. Het aanbod richt zich op de drinkwaterdistributie en -productie, actuele zuiveringstechnieken, beheer en onderhoud, legionellapreventie en veilige leidingwaterinstallaties van mbo tot wo niveau. Je verkent kansen in de markt, bouwt een netwerk op, brengt inhoudelijk kennis in bij ontwikkelsessies en begeleidt docenten en auteurs bij de ontwikkeling van lesprogramma’s, lesmateriaal en de digitale leeromgeving. Je werkt samen met de programmamanager en onderwijskundigen voor zowel binnen- als buitenlandse opdrachten.

Taken:

 • Verkennen van kansen in de markt en het uitvoeren van marktonderzoeken,
 • Opbouwen van een breed netwerk in de sector gericht op jouw vakgebied,
 • Vertalen van vakinhoudelijke ontwikkelingen naar nieuw of aangepast cursusaanbod,
 • Mede ontwerpen en ontwikkelen van lesprogramma’s,
 • Begeleiden docenten bij de ontwikkeling van het lesmateriaal,
 • Coördineren van de uitvoering van (nieuwe) opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten,
 • Toepassen van nieuwe (digitale) werkvormen passend bij de doelgroep,
 • Analyseren van leerresultaten en toetsen op inhoud, actualiteit, toepasbaarheid en praktijkgerichtheid,
 • Voorstellen voor verbetering doen en deze samen met betrokkenen doorvoeren.

Traineeship
De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines over de volle breedte van de sector bij elkaar. Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies, excursies en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via: 070-3 319 949

Meer vacatures

Trainee Communicatie en Marketing

Deze netwerkorganisatie is in het leven geroepen als de regie-, beheer-, en uitvoeringsorganisatie op het gebied van digitale informatievoorziening van de waterschappen. De organisatie streeft naar een duurzaam en gemeenschappelijke…
Lees meer

  Menu