Trainee Programma Coördinator Riolering en Stedelijk Water

De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van water, bodem en energie. Het oplossen van deze vraagstukken vereist leiderschap en het vermogen om integraal samen te werken. Verder kijken dan je eigen belang, jouw organisatie en de sector.

Traineeship
Ons traineeship brengt jong talent met verschillende achtergronden over de volle breedte van de sector bij elkaar. Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies, excursies en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven. Je ontwikkelt een brede blik en je bouwt een uniek netwerk op.

Jouw trainee functie (omgeving Utrecht)
Het betreft een functie bij een opleidingscentrum. Als programma coördinator binnen het vakgebied riolering en stedelijk water werk je mee aan het actueel houden van bestaand en nieuw cursusaanbod. Het aanbod richt zich op rioolsystemen (ontwerp en beheer), regenwatervoorzieningen, rioolinspectie, stedelijk water en klimaat van Mbo tot Hbo-niveau. Je verkent de kansen in de markt, bouwt een netwerk op, brengt inhoudelijk kennis in bij de ontwikkelsessies. Je werkt nauw samen met de programmamanagers en onderwijskundigen en begeleidt docenten en auteurs bij de ontwikkeling van lesprogramma’s, lesmateriaal en de digitale leeromgeving.

Taken:

 • Verkennen van kansen in de markt en het uitvoeren van marktonderzoeken,
 • Opbouwen van een breed netwerk in de sector gericht op jouw vakgebied,
 • Vertalen van inhoudelijke ontwikkelingen naar nieuw of aangepast cursusaanbod,
 • Mede ontwerpen en ontwikkelen van lesprogramma’s,
 • Begeleiden docenten bij de ontwikkeling van het lesmateriaal,
 • Coördineren van de uitvoering van (nieuwe) opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten,
 • Toepassen van nieuwe (digitale) werkvormen passend bij de doelgroep,
 • Analyseren van leerresultaten en toetsen op inhoud, actualiteit, toepasbaarheid en praktijkgerichtheid,
 • Voorstellen voor verbetering doen en deze samen met betrokkenen doorvoeren.

Reageren kan tot 15 oktober 2021. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Meer vacatures

Trainee Communicatie en Marketing

Deze netwerkorganisatie is in het leven geroepen als de regie-, beheer-, en uitvoeringsorganisatie op het gebied van digitale informatievoorziening van de waterschappen. De organisatie streeft naar een duurzaam en gemeenschappelijke…
Lees meer

  Menu