Trainee Projectleider

Ben jij een gedreven professional met een passie voor water en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan ben je bij Waterschapsbedrijf Limburg aan het juiste adres. “Kom werken bij ons enthousiaste team en samen halen we er meer uit!”

Jouw bijdrage

Als trainee Projectleider ben je verantwoordelijk voor de initiatie, voorbereiding, uitvoering, overdracht en nazorg van meerdere multidisciplinaire projecten. Deze projecten worden zowel in eigen beheer uitgevoerd als in samenwerking met adviesbureaus en aannemers. Je werkt binnen de gestelde kaders van budget, tijd, kwaliteit, projectorganisatie en organisatie-impact. Je legt verantwoording af aan de Manager Afdeling Projectmanagement. Je onderzoekt de eisen en wensen van de opdrachtgever en stakeholders en brengt dit samen tot duidelijke projectdefinities. Vervolgens zorg je ervoor dat deze projecten succesvol worden gerealiseerd. Je stemt de voortgang, risico’s en issues af met de interne opdrachtgever.

Je faciliteert en instrueert projectmedewerkers om de projectdoelstellingen te behalen. Je geeft functioneel leiding aan leden van het projectteam en bent medeverantwoordelijk voor het aanleveren van relevante projectinformatie ten behoeve van planning en portfoliomanagement. Je beoordeelt en toetst de procesmatige en inhoudelijke aspecten van jouw projecten, waarbij input van jouw projectleden van groot belang is.

Bij het merendeel van jouw projecten ligt de nadruk op bouw-, renovatie- en groot onderhoudsprojecten. Hierbij werk je samen met projectteams en aannemers aan het ontwerp en de realisatie. Als Senior Projectleider lever je ook een bijdrage aan onderzoek en innovatie en draag je bij aan het meerjarig investeringsprogramma en het onderhoudsplan. Je geeft leiding aan de uitvoering van aanbestedingen volgens het vastgestelde beleid en financieel mandaat. Hierbij werk je samen met contractmanagers en het inkoopteam.

Twijfel je aan jouw ervaring, maar ben je ervan overtuigd dat je over de vaardigheden beschikt om een goede projectleider te zijn? We staan ervoor open om samen met jou een passend ontwikkeltraject aan te gaan!

Wat maakt jou succesvol?

Anderen beschrijven jou als sociaal en een prettige samenwerkingspartner. Je hebt een sterk analytisch vermogen waardoor je complexe processen en projecten kunt overzien. Organisatorische en coördinerende vaardigheden zijn je eigen en je kunt tegengestelde belangen verenigen door jouw soepele communicatiestijl. Je bent op de hoogte van vaktechnische ontwikkelingen en hebt oog voor de samenhang met organisatie- en bedrijfsprocessen. Kennis van zuiveringstechnische werken is een pré. Je hecht waarde aan continue ontwikkeling, zowel voor jezelf als voor anderen. Je bent oplossingsgericht en streeft naar win-win situaties. Je kunt goed omgaan met stressvolle situaties en straalt passie en plezier uit in je werk.

Functie-eisen:

Je hebt minimaal een hbo+ werk- en denkniveau en een technische of bedrijfskundige opleiding. Daarnaast heb je opleidingen gevolgd op het gebied van projectmanagement, bij voorkeur Prince2, en relevante werkervaring in complexe multidisciplinaire werkomgevingen. Je hebt affiniteit met administratieve systemen en ziet het managen van multidisciplinaire projecten en procesmanagement als een uitdaging.

Waarom werken bij Waterschapsbedrijf Limburg?

Werken bij Waterschapsbedrijf Limburg betekent werken aan een duurzame toekomst. Je draagt bij aan de bescherming van het milieu en de volksgezondheid door te zorgen voor schoon en gezuiverd water. Daarnaast bieden we een inspirerende werkomgeving waarin je kunt groeien en jezelf kunt ontwikkelen. We investeren in onze medewerkers door middel van opleidingen en trainingen, zodat zij hun talenten optimaal kunnen benutten.

Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, een eindejaarsuitkering, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken. Daarnaast is er aandacht voor een goede werk-privébalans en kun je gebruik maken van diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan en collectieve verzekeringen.

Bij Waterschapsbedrijf Limburg geloven we in de kracht van diversiteit en inclusiviteit. We streven naar een werkomgeving waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd, religie of seksuele oriëntatie. We moedigen dan ook iedereen aan om te solliciteren, zolang je maar een passie hebt voor water en het milieu.

 

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Bart van de Ven, Bart@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 342 18 869

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Alliantie waterkracht

Als trainee Alliantie waterkracht & WSHD krijg je de mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen het Alliantie Waterkracht en het Waterschap Hollandse Delta (WSHD). Je zult werken aan…
Lees meer

Trainee Contractmanager Onderhoud

Word jij enthousiast van een dynamische werkomgeving waarin je jouw talenten als teamspeler, onderhandelaar en probleemoplosser kunt inzetten? Dan is de functie van trainee contractmanager onderhoud perfect voor jou! Als…
Lees meer