Trainee Staf deltacommissaris

Ben jij een initiatiefrijk persoon met een passie voor waterbeheer? Als trainee binnen de Staf deltacommissaris krijg je de kans om je communicatieve vaardigheden te benutten en resultaatgericht te werken. Daarnaast ben je bereid om je handen uit de mouwen te steken en kun je goed plannen en organiseren. We zoeken iemand die zowel goed kan samenwerken als zelfstandig taken kan oppakken. Ook is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt voor bestuurlijke verhoudingen en snel kunt schakelen tussen diverse onderwerpen.

Jouw bijdrage

Als onderdeel van de staf houd je je bezig met verschillende taken, waaronder de coördinatie van het jaarlijkse voorstel voor het Deltaprogramma, het leggen van verbindingen met regionale en nationale interbestuurlijke verbanden, het herijken van deltabeslissingen en voorkeursstrategieën, kennisontwikkeling via het kennisprogramma Zeespiegelstijging, het informeren en betrekken van belanghebbenden bij het Deltaprogramma, en het voorbereiden van werkbezoeken, optredens en overleggen van de deltacommissaris. Je biedt ook inhoudelijke expertise en advies aan de deltacommissaris op verschillende aspecten.

Als projectleider ben je onder andere verantwoordelijk voor de organisatie en ontwikkeling van het jaarlijkse Deltacongres in november. Dit congres is dé ontmoetingsplek voor alle betrokkenen bij het Deltaprogramma, met ruim 1500 bezoekers. Jouw taken zullen onder andere bestaan uit:

– Zoeken en contracteren van een geschikte locatie voor het Deltacongres en de bijbehorende onderdelen, zoals logistiek, stands en registratiemanagement.

– Beheren van contracten en budgetbewaking.

– Het samenstellen en aansturen van het projectteam Deltacongres.

– Betrekken van partners van het Deltaprogramma als trekkers van de parallelsessies.

– Inventariseren, coördineren en besluitvorming van de parallelsessies.

– Het identificeren van mogelijke kandidaten voor de jaarlijkse prijs “Het Zonnetje” namens de deltacommissaris.

Daarnaast zorg je ervoor dat de deltacommissaris, de directeur Staf deltacommissaris en de stafcollega’s tijdig worden geïnformeerd over het congres, zodat zij richting kunnen geven aan het evenement. Je zorgt er ook voor dat de (onderdelen van) het Deltacongres worden geagendeerd in diverse overleggen, zoals het programmaoverleg en de Stuurgroep Deltaprogramma. Hiervoor bereid je de benodigde documenten voor.

 

Staf deltacommissaris

De Staf deltacommissaris ondersteunt de deltacommissaris bij het tot stand brengen en uitvoeren van het Deltaprogramma. Dit programma heeft als doel om Nederland te beschermen tegen overstromingen, te zorgen voor voldoende zoetwater en ons land waterrobuust en klimaatbestendig in te richten. Binnen de Staf deltacommissaris komen het politiek-bestuurlijke en het inhoudelijke samen, wat zorgt voor een dynamische werkomgeving.

Ide Opdam is vanaf november 2021 werkzaam bij de Staf Deltacommissaris. Hij is onder anderen projectleider van het jaarlijks Nationaal Deltacongres. Ide heeft een achtergrond in internationaal land- en waterbeheer, in combinatie met stedelijk waterbeheer. Hij is de afgelopen twee jaar onder de vlag van het Nationaal Water Traineeship werkzaam bij de Staf Deltacommissaris. Hij vertelt: “Dit is een geweldige plek om je carrière te beginnen”.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij deel uitmaken van ons enthousiaste team en een waardevolle bijdrage leveren aan het Deltaprogramma? Solliciteer dan nu!

Neem contact op met Helen van Zundert, helen@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 836 747 02.

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee waterbeleid

Ben jij een enthousiaste en gedreven jonge professional die wil bijdragen aan de realisering van waterdoelen in Nederland? Wil jij waterbeleid formuleren en concrete uitvoeringsmaatregelen ontwikkelen voor waterkwaliteit, -kwantiteit en…
Lees meer

Trainee Projectleider

Ben jij een gedreven professional met een passie voor water en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan ben je bij Waterschapsbedrijf Limburg aan het juiste adres. “Kom werken…
Lees meer