Trainee systeem engineering

Wil jij je graag ontwikkelen en wil je een maatschappelijke impact hebben? Dan is dit traineeship iets voor jou! Je krijgt een fulltime arbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar en je neemt deel aan het programma van het Nationaal Watertraineeship (nationaalwatertraineeship.nl). Daarbij werk je 4 dagen bij Brabantse Delta en de 5e dag werk je samen met anderen trainees aan je Persoonlijk Leiderschaps Programma, waarbij je zelfkennis, communicatie en praktische vaardigheden ontwikkelt door middel van trainingen, coaching en intervisie. Het programma van Nationaal Watertraineeship start in oktober.

Jouw opdracht

Het waterschap staat voor een grote uitdaging om onze werkprocessen efficiënter in te richten. Hiermee kunnen we tijd en dus ook maatschappelijk geld besparen. Daarnaast hebben we duurzaamheidsdoelstellingen om te halen. Eén van de uitdagingen is dat wij zaken goed gaan vastleggen. Hoe willen wij bijvoorbeeld dat een dijk eruit ziet? Waar moet een rioolzuivering aan voldoen om deze straks goed te bedienen en onderhouden? Welke eisen stellen wij aan een nieuwe stuw in een waterloop? En hoe borgen we duurzaamheid en praktijkervaringen hierin? Er ligt een mooie kans om dit te verbeteren en daarmee tijd en geld te besparen. Daarvoor ligt er al een innovatieve tool klaar waar we gebruik van kunnen maken! En we hebben jou nodig om dit hele proces goed te organiseren en begeleiden. Best een uitdagende klus die ook nog eens veel resultaat op kan leveren. Je kunt dus in deze twee jaar echt impact maken, maatschappelijke kosten besparen en ons helpen te verduurzamen!

Meer achtergrond

Samen met de twee andere Brabantse Waterschappen hebben we de WaterschapsEisenBibliotheek gebouwd, kortweg WEB genoemd. WEB is een digitale bibliotheek waarin we eenduidig de eisen voor onze assets vastleggen. In één centrale database doen we het beheer, de ontwikkeling en de controle hiervan. Een centrale plek waar we de kennis van de drie Brabantse waterschappen vastleggen, delen en zo samen leren. Dit vinden we belangrijk om 3 redenen:

  • Kennis ontwikkelt zich, dus de kennis die we hebben willen we graag borgen, zodat deze beschikbaar blijft.
  • Door uniformer te werk te gaan creëren we meer duidelijkheid in de praktijk en kunnen we kosten besparen op bijvoorbeeld het gebied van onderhoud en de uitvoering van onze projecten
  • Het WEB biedt kansen om standaarden voor duurzaamheid op te nemen, duurzaamheid wordt daarmee echt onderdeel van ons werk en daarmee maken we impact!

Werkzaamheden

WEB is ontwikkeld in een online applicatie en is gebaseerd op de principes van Systems Engineering. We werken nu al een tijdje met WEB en willen deze graag verder door ontwikkelen. Voor een aantal objecten, systemen of onderwerpen zijn nog geen eisen opgenomen, en de database, net zoals onze kennis, blijft altijd in ontwikkeling. Daarnaast moeten onze duurzaamheidsambities hierin landen.

Dit ben jij

Jij bent een kartrekker van WEB binnen Brabantse Delta en samen met 2 andere WsBD collega’s maak je deel uit van de WEB Beheersorganisatie. Je haalt input op van collega’s van verschillende processen, zoals Onderhouden en Bedienen ten behoeve van het beheren en doorontwikkelen van WEB. Tegelijkertijd zorg je voor verbinding en consensus onder collega’s, zodat WEB eenduidig en gedragen wordt. Je werkt volgens de principes van Systems Engineering en past dit toe om de inrichting en evaluatie te ondersteunen van projecten die gebruik maken van de WEB projectenomgeving.

Binnen het proces Programmeren en Monitoren hebben we de handschoen opgepakt om de WEB verder te implementeren en te complementeren maar daar kunnen we nog wel een paar extra handen bij gebruiken, dit zal dan ook je “thuisbasis” zijn. Je werkt veel samen met andere collega’s want dit is echt een coproductie. De bedoeling is dat je echt een impuls gaat geven bij zowel het vullen van de bibliotheek als aan het gebruik in de projectenomgeving en de verduurzaming hiervan.

Maar omdat een filmpje veel meer zegt dan woorden: Bekijk hier het filmpje over de WEB

Wat zoeken we?

We zoeken een trainee die behalve gezonde nieuwsgierigheid beschikt over een ondernemende mentaliteit. Je bent analytisch sterk, technisch onderlegd, je kunt zelfstandig en proactief werken en je pikt signalen uit je omgeving makkelijk op. Tot slot ben je ook een teamplayer.

Wat vragen we?

Een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van technische bestuurskunde, watermanagement, civiele techniek, organisatiewetenschappen (met technische affiniteit) of een vergelijkbare studierichting en maximaal 2 jaar werkervaring

Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt trainingen op het gebied van persoonlijke én professionele ontwikkeling, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Renée Vergouwen van het Nationaal Watertraineeship, Renee@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar 06 396 925 38.

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Bestuurszaken

In maart 2023 zijn er weer waterschapsverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen en in de periode daarna is het team bestuurszaken op zoek naar een trainee bestuurszaken. Als trainee werk…
Lees meer