Trainee Technisch Adviseur Omgevingsmanagement bij Waterprof

Ben jij een betrokken idealist, die de waarde van systemen zoals GIS, Python of SOBEK in projecten ziet, overdraagt en kennis heeft van water? Wil jij bijdragen aan de groei van een klein adviesbureau in Utrecht? Wil jij je ontwikkelen in een team met gedreven collega’s?
Reageer op deze functie!

Wat ga je doen?
Als technisch adviseur lever je binnen projecten technische inzichten aan opdrachtgevers die werken aan complexe, water gerelateerde vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ontwikkelingen, water en klimaat. Je geeft advies over het gebruik van data en informatiesystemen binnen een project, je maakt kaartmateriaal die in rapporten en projectplannen worden verwerkt. Je brengt jouw ideeën en energie in, draagt je inzichten over aan onze opdrachtgevers en aan de collega’s zodat we samen de leefomgeving duurzamer kunnen maken. Met jouw inzichten ben je in staat om ‘de boer op te gaan’, je bent communicatief sterk en weet jouw inzichten laagdrempelig over te brengen aan boeren, natuurbeheerders en andere waterorganisaties.
Bij Waterprof werk je nauw samen in een team dat op dit moment bestaat uit tien adviseurs. Dat geeft jou de mogelijkheid te ontdekken waar jouw kracht ligt.

Functie eisen

  • Jij hebt een HBO/WO opleiding afgerond met accent op klimaatadaptatie, watermanagement of ruimtelijke ordening;
  • Jij hebt tijdens je opleiding leren werken met GIS, SOBEK en Python;
  • Jij bent communicatief sterk en kunt enthousiast presenteren;
  • Jij kunt data vertalen naar informatie;
  • Jij hebt visie, drive en energie om opdrachtgevers te helpen in de richting van een duurzame leefomgeving;
  • Jij hebt teamgevoel en bent samenwerkingsgericht.

Waterprof
Waterprof werkt aan opdrachten op het gebied van water, klimaat, energie en omgeving. Wij brengen beweging en versnellen samenwerking tussen mensen en organisaties die zich inzetten voor een leefbare aarde. Wij geloven in de kracht van persoonlijke verbinding om het verschil te maken. Wij verbinden ons, vóór en met de toekomstige generatie, persoonlijk aan mensen en organisaties om met hen een blijvende bijdrage te leveren aan een mooiere, leefbare aarde. Samen met onze klanten versnellen wij watertransities door complexe wateropgaven concreet te maken op lokaal en regionaal niveau, door ruimte te geven aan ontwikkeling van talent en door praktijkkennis te laten stromen.
Waterprof zoekt een collega die bijdraagt aan de professionalisering van onze dienstverlening door ons met technische kennis en inzichten nóg sterker te maken.

We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van je werk en van jezelf. Daarvoor werken samen met het Nationaal Watertraineeship. Waterprof heeft een hecht team waarin we ook naast het werk samen optrekken. Teamleden ondernemen onderling activiteiten (klimmen, spelletjes) of houden samen een borrel en teamweekend.

Nationaal Watertraineeship
Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt trainingen op het gebied van persoonlijke én professionele ontwikkeling, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen.

Meer weten?
Neem contact op met Bart van de Ven +31 6  34 21 88 69

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Adviseur waterveiligheid

Ben jij net afgestudeerd in de richting civiele techniek, waterbouw, aardwetenschappen of vergelijkbaar? Wil jij je bezighouden met thema’s als klimaat, duurzaamheid en circulariteit met betrekking tot waterkeringen? Kun jij…
Lees meer

Trainee Zuiveringsbeheer

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste…
Lees meer