Trainee (Water-) Bodemspecialist

Kan jij innovatieve ideeën omzetten in praktische en toepasbare oplossingen waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staat?! Dan is het Nationaal Watertraineeship en Waternet op zoek naar jou!

Jouw bijdrage

Als er íets belangrijk is in de wereld is het schoon drinkwater en droge voeten. Wat is er dan leuker dan daar je steentje aan bij te dragen en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen! Dat kan bij Waternet, het enige bedrijf van Nederland dat zich richt op de hele watercyclus; van het opvangen en schoonmaken van rioolwater, het onderhouden van de grachten tot het zuiveren van jouw drinkwater.

Jij hebt interesse in onze bodem en de aarde waar wij op lopen. Je vindt het leuk om onderzoek te doen en houdt je bezig met (water) bodem-projecten en milieukundige begeleiding van saneringen. Gebieden die je enthousiasmeren zijn milieu, wetgeving en veiligheid.

Bij Waternet krijg je de mogelijkheid om jouw kennis als bodemspecialist verder te ontwikkelen. Hierdoor kan jij adviezen geven over milieu, wetgeving en veiligheid. Zo zorgen wij, mededankzij jou, voor een veilige uitvoer van (ont) graven en houden wij ons bezig met projecten gericht op het afvoeren van grond en (water) bodem. Ook het milieukundig begeleiden van saneringen hoort hierbij. Het onderzoeken van de (water) bodem spreekt je aan. Dit is volgens de NEN 5720/5740. Ook laboratorisch onderzoek doen wanneer de resultaten van het chemische en fysische onderzoek binnen zijn neem je onder de loep. Het uitzetten van (water) bodemonderzoeken is iets dat jij met beide handen aan wilt pakken. Rapporteren en instrueren van het team Veldwerk middels de BRL 2001-2003 kan jij wel. Evenals adviseren naar milieudiensten, omgevingsdiensten, provincies en andere bevoegdheden. Je gaat geheel opgeleid worden in een 36-urige werkweek. Al doende leert men.

 

Jouw team

Het Team Bodem en Geotechniek is verantwoordelijk voor het uitbrengen van geotechnische, (water)bodem- en landmeetadviezen, waarbij gebruik wordt gemaakt van (eigen) veldwerkonderzoek, analyses, modelberekeningen en innovatief onderzoek. Tevens ligt hier de coördinatie van grondstromen en milieukundige begeleiding van de Waternetprojecten. Wij zijn een team van adviseurs op het gebied van bodem- en waterbodemonderzoek. We zoeken iemand die graag in teamverband werkt en graag met collega’s in gesprek is. Jij werkt in de vakgroep Bodemonderzoeksbureau (BOB) nauw samen met je collega adviseurs en MKB-ers. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen specialisme maar we doen het samen en springen bij waar nodig.

 

Jouw werkzaamheden

Je hebt als professional een klantgerichte instelling en maakt snel verbinding met en tussen mensen. Je bent in staat je aan te passen aan veranderende omstandigheden in je werkomgeving, pikt informatie snel op, denkt en handelt praktisch en snel. Jij kunt innovatieve ideeën omzetten in praktische en toepasbare oplossingen waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staat. Je wordt opgeleid op het gebied van SIKB 2000, de Beoordelingrichtslijn SIKB 6000, protocol 6001 en van de CROW- publicatie 400 “Werken in en met verontreinigde bodem”. Bereid om het diploma VCA-VOL en cursus asbestherkenning te halen. Affiniteit met buiten werken en toezicht houden. Geïnteresseerd in bodem- en milieuonderzoek, GIS applicaties, automatisering en in staat om
projectmatig te werken. En je hebt goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Technische achtergrond is een pre en hbo werk- en denkniveau een vereiste.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Helen van Zundert, helen@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 836 74 702

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Alliantie waterkracht

Als trainee Alliantie waterkracht & WSHD krijg je de mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen het Alliantie Waterkracht en het Waterschap Hollandse Delta (WSHD). Je zult werken aan…
Lees meer

Trainee Contractmanager Onderhoud

Word jij enthousiast van een dynamische werkomgeving waarin je jouw talenten als teamspeler, onderhandelaar en probleemoplosser kunt inzetten? Dan is de functie van trainee contractmanager onderhoud perfect voor jou! Als…
Lees meer